Mesud Barzani Fransız Le Figaro gazetesine yaptığı açıklamada bağımsız Kürdistan için zamanın artık geldiğini ifade etti. Türkmen kenti Kerkük'ü de işgal eden ve kurmaya hazırlandığı bağımsız Kürdistan'a Kerkük'ü dahil etmek isteyen Barzani, Türkmenler üzerindeki baskısını artırdı.

KRT'de katıldığı programda bölgeden gelen haberleri paylaşan Türksam uzmanı Şevket Apuhan, Kerkük'teki Türkmenlerin içinde öne çıkanların tek tek kaçırılarak, on günlük işkencelerden sonra şehrin bir kenarına atıldığını söyledi.

Apuhan açıklamasında, "Kerkük Valisi Irak'ın anayasasına aykırı bir şekilde şehirdeki binalara paçavra asılması kararını çıkardı. Kerkük Meclisi ısrarla biz referanduma gidip Barzani böglesine katılacağız diyor. Buna kim karşı çıkıyor? Türkmenler. Irak'ın toprak bütünlüğü meselesi Türkmenlerin omuzlarında. Birkaç gündür oradan aldığımız haberlere göre Türkmenler birer birer kaçırılıp işkenceye maruz kalıp bir hafta on gün sonra şehrin çeşitli yerlerine atılıyorlar. Kaçıranlar oradaki Barzani'nin uzantıları. Öne çıkan aktif Türkmenleri kaçırıyorlar, bir hafta on gün işkence yapıp sonra bir kenara atıyorlar. Yani teker teker artık uğraşıyorlar" dedi.

Editör: TE Bilişim