Suriye Türkmen Aşiretleri'nin bildirisi

Bizler Selçuklu ve Osmanlı’nın emaneti, Alp Arslan'ın, Sultan Baybars'ın, Süleyman Şah'ın, ve Fatih Sultan Mehmet'in ve Abdülhamit Han'ın torunları olan Suriye Türkmen Aşiretleri olarak yüzyıllardır haksızlığa karşı adaletin yanında yer aldık ve Ümmetin kılıcı olduk. Bugün de içinde bulunduğumuz bu ağır şartlarda Suriye Türkmenleri olarak, bu topraklarda bulunduğumuzu ilan ediyor, halkımızın tüm unsurları, mezhepleri ve etnik gruplarıyla birlikte Suriye'yi bir araya getiren kardeşliğe inandığımızı yineliyoruz. Bizi anayurdumuzu terk etmeye zorlayan, Esed Rejimi, terör örgütleri 'İŞİD","PYD","YPG" ve "PKK" ya karşı onurlu mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Bu alçak örgütlere karşı yapılan Fırat Kalka
nı operasyonunu tüm varlığımızla destekliyoruz. Ayrıca toprağımızı, insanımızı kurtaran ve özgürleştiren, Fırat Kalkanı’nın müsebbibi, Türkiye Devletine ve fedakar Türk Milletine teşekkür ederiz.

Biz, Suriye Türkmen Aşiretleri olarak, Suriye'nin toprak bütünlüğünü destekliyor ve hazırlanan Suriye'nin bölünmesi ve parçalanması projelerini reddediyoruz. Ülkemizin ve halkımızın birliğini savunanlarla her zaman aynı tarafta olacağız ve inşallah şehitlerimizin mirasını zafere kadar muhafaza edeceğiz. Tarihimizden aldığımız ilhamla bizi zayıflatmak ve bölmek isteyenlere karşı her zaman dikkatli olacağız. Bu mücadelenin, etnik köken ayırt etmeksizin her Suriyeli’nin ortak değeri olduğuna inanıyor, bu kutlu mücadeleye tüm Suriye halkını davet ediyoruz. Gün, fitneye kulak verme günü değil, birlik olma günüdür. Bugün bir araya gelemezsek yarın için çok ağır bedellerin bizi beklediği aşikardır. Tarih Bir araya geldiğimizde başarabildiklerimizi Malazgirt’te ve Çanakkale’de altın harflerle yazmıştır. Düşmanın çokluğu ve silahı bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Biz “inanmışsanız üstünsünüzdür” düsturundan ilham alarak tek bir nefer kalıncaya kadar onurlu mücadelemize devam edeceğiz.

Şehitlerimize rahmet yaralılarımıza şifalar dileri. z.

Bu kutsal mücadelenin yiğitlerine Allah'tan zafer diliyoruz.

Saygılarımızla

Suriye Türkmen Aşiretler Topluluğu

Editör: TE Bilişim