Anma Törenine katılan Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi ve ITC başkan yardımcısı Kerkük milletvekili Hasan Turan ile Tuzhurmatu milletvekili Niyazi Mimaroğlu ve ITC sözcüsü ve Kerkük il meclis üyesi Ali Mehdi'yi, ITC Selahattin il Başkanı Heythem Muhtaroğlu ile tüm teşkilat sorumluları karşıladı.

ITC Başkanı Erşet Salihi, "25 Haziran günü,Türkmen yetkililer ile halkı için çok acı ve kara bir gün oldu. Bu tarihte en değerli ve Türkmen davasını ve bayrağını, Tuzhurmatu´nun Türkmen şehri olduğunu her yerde savunan yiğit kardeşlerimiz, terör saldırısı sonrası şehadet şerbeti içitiler. Ruhları şad olsun mekanları cennet olsun. Şehitlerimiz her zaman yanımızdalar onlar bize yol gösterirler, hiç bir zaman onlar ölmediler davamızı aydınlatan insanlardır. Türkmen şehri Tuzhurmatu bugüne kadar 2 bin kişiye yakın şehit verdi. Tuzhurmatu´da yaşanan bu tür olaylar bizleri de üzmektedir" dedi.

Salihi ve beraberindeki heyet, Şehit Ali Haşim Muhtaroğlu´nun şehit olduğu yeri ziyaret etti. Milletvekili Niyazi Mimaroğlu ile beraber Türkmen Milli Bayrağını göndere çekti.

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşet Salihi, Irak Türkmen Cephesi liderlerinin hedef alınmasının sistematik olarak planlandığını söyledi. Salihi, "Tüm şehitlerimizi her zaman saygı ve minnetle yad ediyoruz" dedi.

ITC başkan yardımcısı ve Kerkük milletvekili Hasan Turan, Türkmenlere ve Irak Türkmen Cephesine yönelik düzenlenen komplolara yönelik konuştu. ITC Selahattin il başkanı Heythem Haşim Muhtaroğlu, şehit Ali Haşim Muhtaroğlu'nun mezarını ziyaret eden ITC heyetini karşılamaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Türkmen milletvekili Niyazi Mimaroğlu ve Irak Türkmen meclisi başkan yardımcısıN kuşcu yaptıkları konuşmalarında şehitlerin yolunda yürülmesi gerektiğine vurgu yaptılar.

Kaynak: dha