Tacikistan'a yapacakları seyahatlerinde veya transit geçişlerinde geçerli diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız toplam ikamet süresi 90 günü, geçerli hizmet veya hususi pasaport hamili vatandaşlarımız ise altı ay içinde 60 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftırlar. Ayrıca, Tacikistan Cumhuriyeti’nde akredite diplomatik, konsolosluk veya uluslararası örgütler nezdindeki temsilciliklere atanan geçerli diplomatik, hizmet veya hususi pasaport hamili vatandaşlarımız görevleri müddetince Tacikistan'a yapacakları giriş-çıkışlar ve transit geçişlerde vize almaktan muaftırlar. Bu vize muafiyeti düzenlemesi, geçerli diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamillerinin aile fertlerini de kapsamaktadır.

Vizeye tabi umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız vizelerini Ankara’daki Tacikistan Büyükelçiliği ya da Tacikistan’a varışlarında Duşanbe Havaalanı’ndaki Tacikistan Dışişleri Bakanlığı’nın Konsolosluk Bürosu’ndan da alabilirler.

Tacikistan Cumhuriyeti umuma mahsus pasaport hamillerine ise, bir aya kadar turistik ziyaretlerinde, 1 Ağustos 2007 tarihinden itibaren tek taraflı vize muafiyeti getirilmiştir.

Tacikistan’da yaygın olarak görülen salgın hastalık bulunmamakla birlikte, son dönemde çocuk felci (polio) vakalarında görülen artış nedeniyle ülkede aşılama kampanyaları düzenlenmiştir. Tacikistan’a gelmeden önce ihtiyaten çocuk felci aşısı yaptırılması faydalı olabilecektir.

Editör: TE Bilişim