ÜLKÜ ERLERİ PLATFORMU VE TESPİTLER!

Cumhuriyet, kurucu değerler ve ATATÜRK ekseninde küllenmiş kin, garez ve derin düşmanlık günümüzde içten-içe alevlenerek kendini göstermeye başlamıştır.

Ülkemiz, Milletimiz ve geleceğimizin tehdit ve tehlike altında olduğunu, Halkımıza, derli toplu veriler ile anlatacak, ikna ve izah edecek, Siyasetçi yokluğu ile karşı karşıyayız.

Siyasal iktidar, devlet imkânlarını kullanarak,(yolsuzluk yaparak) ekonomik gücü İslamcı siyasetçilerin emrine vermiştir. İslamcı siyasetçiler, aidiyet duymadıkları Türk milleti ve Cumhuriyetin kurucu değerlere Müslümanlık adı altında düşmanlık yaparak, aidiyet duyabilecekleri bir sistem ve rejimi, ”Başkanlık sistemi” adı altında yasal bir zemine oturtmaya çalışmaktadırlar.

Bu durumu anlamlandırıp, sağlıklı bir çözüm üretemeyen siyasal muhalefet, çarpıcı durum tespitleri yapıp, hamaset nutukları atmanın dışında,(koltuklarını koruma ve kollama adına)Kendi delege ve üyeleri ile amansız bir mücadeleye girişmişlerdir. Meydanı boş bulan iktidar elitleri, seçilmiş Başbakanı bir gecede deviriyor, yeni kabineyi çıkarları doğrultusunda dizayn edebiliyor, mahkemeleri istediği gibi yönlendiriyorlar. Onca işledikleri suçların suç olmayacağı bir düzeni kurmaya çalıştıklarını alenen seyrediyoruz. Ülke ve Milletin geleceği ile ilgili siyasetin dışında, kaygı duyanların da bu durumlara acı-acı yutkunmanın dışında herhangi bir tepki veremediklerini gözlemliyoruz.

İçinde bulunduğumuz durumu değerlendirme, bilgi alışverişinde bulunma çerçevesinde yola çıkarak, Ülkemizin çeşitli bölgelerinde, okuyan araştıran, yazan, fikir beyan eden Ülküdaşlarımız ile buluşmaya karar verdik. Ülkü Erleri Platformu olarak, gezi ve istişare toplantılarında gördük ki, Bizleri, bizim gibi görünüp bizden olmayanlar yönetmiş. Ülkücülüğün ve Milliyetçiliğin içini boşaltmışlar, Davamızı gerginlik, endişe ve korkuların beslediği düşünce ve fikir seviyesine indirgemişler. Türk Milliyetçiliğinin sosyolojik ve ekonomik gerek ve gerçeklerin ideolojisi olmaktan çıkarıldığını, terör ve gelecek endişesi etrafında sloganlara hapsedilmiş, toplum katmanlarında itibar kaybına uğratılmış olduğunu gözlemledik.

Bu arada ülkemizin değişik bölgelerinde ciddi anlamda kendilerini yetiştirmiş, milletimiz ve geleceğimiz ile ilgili endişeli, geleceğimizi planlayabilecek, okuyan araştıran fikir üreten Ülküdaşlarımızın varlığı bizi sonsuz sevince sevk etmiştir. Türk Milliyetçiliği ve Ülkücülüğünü şahsında yaşayan, siyasetçilere biat etmemiş, el-etek öpmemiş, kimseye eyvallah etmeyen, dik duran bir entelektüel birikimi yakından görmek ve dinlemek gelecek adına bizleri umutlandırdı. Balgat takı mevki ve makam işgalcilerinin yok saydığı ve yıllardır görmezden geldiği bu Ülküdaşlarımız ile buluşmaya ve gelecek adına konuşmaya, üretmeye yarınları kurmaya devam edeceğiz.