Ülkücüler ve Konformizm

 

İdeolojik ve Fikir arenasında emperyalizm, komünizm, Siyonizm, faşizm vs. vardı.

Artık bunlardan bahsetmek “ideolojik takılmak” oluyor.Hatta fikir ve İdeolojilerin deli gömleği giymek olarak tarif edildiği bir dönemdeyiz! Bu söz tıpkı “Din Bir Afyondur” ironisine benzese de bir çok kişi farklı anlar ve tarif eder!

Şimdi yükselen trend veya yeni sınıfın ideolojisi: Kariyer’izm ve Konformizm!

Sağcı, solcu, İslamcı, liberal, Kürtçü, Türkçü,Ülkücü, Atatürkçü fark etmiyor. Bu yeni “izm” değil dört eğilimi; bütün eğilimleri, grupları, fraksiyonları tek bir bayrak altında birleştiriyor.( ortak payda “FAYDA “) çerçevesinde!

Sloganı şu: ‘bir yere gelmek’ isteyenler Birleşin!Pragmatizm ve Makyavelizm beslemeli olmanın ötesinde bir duruş “kral’dan fazla kral’cı olmak” !

Felsefesi de şöyle: İhale kap, köşeyi dön, malı götür.Komisyon al,bu işlerden geçin! Bir baş ol; istersen soğan başı!Ocak başı,yönetime gir,yedek ol,danışman ol,yanında ol!

Tarihsel diyalektiği de şöyle kuruluyor: 20’sinde radikal, 30’unda realist, 40’ında hümanist, 50’sinde hortumcu olunur. Hayatın diyalektik akışı hortumculuğa doğru zorunlu bir süreç takip eder.Bu kadar çektin bir şey olamadın,senden bir şey olmaz,sussaydın ne güzel olacaktı,bizde rahat edecektik!

Ortak özellikleri de şunlar: Paraya taparlar, kariyeri yüceltirler, konfora bayılırlar. Komünizm, sosyalizm, İslam, liberalizm, Türklük, Kürtlük,Ülkücülük, Atatürkçülük vs. “bir yere gelmek” için sadece bir araçtır. Önemli olan bir yere gelmek, soğan başı da olsan bir baş olmak, odun da olsan aday olabilmektir. Bir yere gelince, bir baş olunca her şey biter.İnsanları köleleştiren bu “Beklenti prangası” şahsiyet dahil insanın en değerli manevi olgularını yok etse de yükselen değer budur!

 

 

Konform’ist ülkücü olur mu?

Oldu bile hem de tahmininizden çok! Bir menfaat ve beklenti uğruna susmak beleşten rahat etmek anlamına gelince bu konformizm oluyor işte! Ülkeleri ekonomik olarak çökerten de bu anlayıştır!Siyasetçilerin en sevdiği taraftar tipi rahatına,lükse düşkün insanlardır!Onları yönetmek kolaydır,korkutmak kolaydır! İnançlı insanların en büyük sorunu ve samimiyetsizliği de budur Rızkın Allah’tan geldiğine iman etmemek! Kaybetme korkusu şeytani bir duygu olunca Konformizm ve şeytanlığın kardeşliği kaçınılmazdır!