Bugün baktığınızda seçimlerden sonra yazmıştım ama tekrar ederek MHP'de Bahçeli dönemi fiilen bitmiştiri yazayım.

Bundan sonra adaylardan hiç biri de olmasa, vazgeçseler de Sn. Bahçeli'nin dönemi fiilen bitmiştir. Bu gerçeği görmeyenler MHP'yi bitirmek için çalışmış olacaklardır. Aslında bu gerçeği MHP erk'i de görmüş olmalı ki hiç yakışmayan biçimde AKP'ye yaklaşarak, bizim olmayacaksa kimsenin olmasın intiharını tercih etmişlerdir!

Cılız proje çalışmaları, önceden çıkartılmış adaycıklar, entrikalar ve son hamleler hiç biri ülkücüde çok şükür karşılık bulmadı. Ülkemizin son umudu MHP olacak beklentisine cevap verecek arayışlarla yola çıkan değişim talepleri bir çığ halinde Sn. Meral Akşener etrafında büyüdü. Geçen hafta Samsun'da bir millet hareketine dönüşen Meral Akşener ve arkadaşlarının gayretleri Sivas ve Tokat buluşmaları ile taçlandırıldı.

 Sn. Meral Akşener ve arkadaşlarının her ne kadar bu geziler MHP erk'i tarafından kapatılan il teşkilatları ve görevden alınan il başkanlıklarına geçmiş olsun, yanınızdayız dayanışması olarak başladı ise de bu bir halk hareketine kendiliğinden dönüşmüştür. Artık asla durdurulamayacak ülkücülerin büyük yürüyüşü MHP ile iktidar hedefi haline gelmiştir. Ülkeyi ve MHP'yi düşünen her kesimden insanların Akşener'li MHP'yi iktidar yapacağı aleniyet kazanmıştır.

Fakat Sn. Akşener'in işi kongreyi almakla bitmez! Çok zor süreç ve rakipler var karşısında! Genel başkanlık adaylığında ilk rakibi Tayyip Erdoğan, belki de en cılız rakibi Sn. Bahçeli'dir. Kongre kararından sonra aşırı talep ve umut izdihamı değişim taleplerimizin ruhuna yakışır kadrolarla bezendirilirken büyük zorluklar şimdiden ufuktadır. Geçmiş dönemlerin hastalıkları asla bu döneme taşınmayarak oligarşik ahlaklı küçük olsun bizim olsun zihniyetine yeni dönemde yaşam zemini bırakılmamalıdır!

Ortada açık ve net MHP markası ile milletin sesi ve yüzü olan Sn.Akşener bu işin bu hale gelmesinde ana unsurdur. Delegasyon vicdanı, vatanseverliği ile kararını vermiştir. Delege ağalıkları olmadan ülküdaşlık hukuku dayanışması içinde bir sevgi yumağına dönüşen bu mefküreli insanlarla beraber olmanın mutluluğunu yaşayan bu tarihsel vakaya tanıklık eden biri olarak, olacak bir kongrenin birinci turunda bir aksilik olmaz ise rakam vermeyeyim ama Sn. Meral Akşener ezici bir çoğunlukla MHP'nin genel başkanı olacaktır.