Belediye işçilerinin toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan alacaklarını, mahkeme masrafları ve avukatlık ücretlerini ödemeyen AKP'li Tufanbeyli Belediye Başkanı Sn.Remzi Ergü'nün 01 Z 0001 plakalı makam aracı alacaklı işçilerin avukatı Av.İsmail Korkmaz'ın talebi ve icra müdürlüğünün kararı ile yakalanarak yediemin deposuna kaldırıldı.

Bunun üzerine ardına açıklamalar gelmeye başladı.

Tufanbeyli Belediyesinin yaptığı açıklamada " Belediye makam aracı olarak kullanılan hizmet aracı;Adana 1. İcra Müdürlüğünün 2016/160 esas sayılı dosya kapsamında işçi alacaklarından dolayı değil, alacaklı vekilin avukatlık ücret alacağından dolayı haczedilip bağlanmıştır.

İşçi alacağına ilişkin dava süreci devam etmektedir. Nihaiyi karar verildikten sonra ödeme şartları görüşülecektir. " denildi.

ESKİ BORÇLARI BAHANE ETTİ

AKP'li Belediye Başkanı Remzi Ergü ise  “Makam aracına hevesli değiliz hukuka saygılıyız önemli olan kamu hizmetlerinin kesintisiz devam etmesidir. Umarım kamu hizmeti yapan diğer belediye araçlarının başına böyle bir haciz işlemi gelmez. On yıllarca birikmiş belediye borçlarının kısa sürede ödeme tasfiye edilmesinin mevcut bütçe ve kapasite İle zorluğunu siz değerli kamuoyu ile paylaşmayı istedim”. dedi.

Öte yandan işçi vekili Av.İsmail Korkmaz'da sosyal paylaşım sitesi Facebooktan  "Bir Komuoyuna Duyuruda Benden" diyerek şu açıklamayı yaptı; "Belediye yöneticilerimiz mümessili olduğu siyasi akımın sığınmaktan imtina etmediği mağdur edebiyatının bir tezahürünü daha sergilemektedir.

Yerel mahkemece işçi alacaklarına yönelik verilen hükmün kesinleşmeden icraya konu edilebileceği, hatta yerel mahkeme kararında müvekkil işçiler aleyhine çıkan karşı vekalet ücretlerinin belediye vekili meslektaşımca Yargıtay aşaması beklenmeksizin ve işçilerin gözünün yaşına bakılmadan tahsil edildiği bizzat kendisi de hukukçu olan sn.belediye başkanınca da bilinmektedir.

 Sn.Belediye Başkanımız makam aracına binmek sevdalısı değilse eğer nasıl ki benim müvekkillerim aslanlar ve adamlar gibi borçlarını ödüyor ise belediyemiz de ipe un sermeyi bir tarafa bırakıp aslanlar gibi borcunu ödemelidir. Siyasi makamlar çözüm üretme yeri olup bahanelere sığınma merci değildir. "Eski dönemden kalan borçlar" gerekçesi ise devlette devamlılık esasını ortadan kaldırmayacaktır.

Eski dönemden gelen alacaklara ve mal varlığına sahip çıkan belediye eski dönemin borçlarına da katlanmak durumundadır. Saygılarımla."

Tufanbeyli'de yaşanılan bu tartışmanın borçlar ödenene kadar devam edeceği aşikar.

Bizler bir gelişme olduğu taktirde sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilişim