. İş adamı olarak da tanınan Mustafa Kiremitli için Fethiye Belediyesi tarafından Karaçulha Belediye Binası önünde cenaze töreni düzenlendi. Başkan Saatcı, "Mustafa Ağabeyimizin adını yaşatmak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi. 

Karaçulha Beldesinde 1989-1994, 1999-2004 dönemlerinde Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Kiremitli geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yaşamını yitirdi. Fethiye Devlet Hastanesi'nde verdiği yaşam mücadelesine yenik düşen Mustafa Kiremitli, Karaçulha Belediye Binası önünde düzenlenen törenin ve kılınan cenaze namazının ardından Karaçulha mezarlığına defnedildi. Eski Başkan Kiremitli'nin cenazesine çok sayıda vatandaş katıldı.

Fethiye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen törende duygularını dile getiren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, "At ölür meydan kalırmış, Yiğit ölür eserleri kalırmış. Mustafa ağabeyimizin yaptıkları teker teker sayıldı, ki bunların içerisinde bir çok söylenmeyenler var. Kadir gecesi toprağa giriyorsan, arkanda böyle eserler bırakıyorsan, törenlerle uğurlanıyorsan. Her canlı da ölümü tadacaksa, ölüm hoş geldi sefa geldi. Aslında bazı insanlara ölüm yakışmaz, ölüm kelimesiyle özdeşleşmez. Bunlardan bir tanesi de bence Mustafa ağabeydi. Allah'ın takdirine diyecek bir şey yok ama erken kaybettik, öyle gözüküyor. Siyaseten 1999 yılında omuz omuza el ele baş başa göreve başladık onunla beraber. Ben onda şunu gördüm -ki Karaçulhalı vatandaşlarımız çok daha iyi bilirler, Mustafa ağabey yola çıktığı hiç bir insanı terk etmedi bırakmadı. 2012 yılında belli bir siyasi ayrılık yaşadığımız zaman da yine dimdik yanımızda oldu. Mustafa Ağabeyi dürüst, çalışkan, işinin takipçisi, verdiği sözü yerine getiren dik bir adam olarak anacağız. Başta yengem olmak üzere kendi kardeşlerim olarak gördüğüm Süleyman, Bayram, Murat, ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Ama Ecel ne bir dakika önce, ne bir dakika sonra, o konuda hepimiz aciziz. Mustafa ağabeyin adını yaşatacağız. Mustafa Kiremitli zaten gönüllerde yaşayacak ama adının unutulmaması için de elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ölüm haksa ve hepimizin bin aydan daha hayırlı dendiği böyle bir günde toprağa girmekle tecelli edecekse bir hikmet, ecir var. Bu da Mustafa ağabeyin dünyada hak ettiğinin ahretteki karşılığı diyorum. Ayet var, nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz. Mustafa ağabey öyle bir insanmış ki Allah-ü Teâlâ ona Kadir Gecesi kendisiyle kavuşmayı nasip etmiş. Bu anlamda tekrar toprağı bol mekanı cennet olsun. Başta yengem olmak üzere kardeşlerime bütün sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Şimdiden sonra yapacağımız onun anılarını yaşatmak, aklımıza geldikçe de ruhuna bir Fatiha okumak. Ruhu şad, mekanı cennet, başımız sağolsun" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim