Tokat'ta 600 Evler Mahallesi'nde bulunan bazı apartmanlar kentsel dönüşüm kapsamında belediye tarafından yıkıldı. 50'nci Yıl Sitesi'nde bulanan 3 ve 4 katlı binalar da bu kapsamında yıkıldı ancak sitenin 7 katlı binası yıkılmadı. Apartman sakinleri, binalarının yıkılması içi belediyeye müracaat etti ancak iddiaya göre apartmanın 7 katlı olması nedeniyle bina kentsel dönüşüm kapsamına alınmadı. Bunun üzerine binanın önünde toplanan apartman sakinleri, bu duruma tepki gösterdi.

‘’PSİKOLOJİMİZ BOZULDU’'
Yeni binalarda oturmak istediklerini ve etraflarına dokuz katlı binalar yapılacağı için psikolojilerinin bozulduğunu belirten Hatice Arslan, "28 daire olarak hepimiz mağduruz. Ben camlara çıkmak istemiyorum resmen psikolojimiz bozuldu. Sağıma bakıyorum soluma bakıyorum her tarafımız yıkık. Şu anda kendimi Suriye'de hissediyorum. Bütün tozun içinde kaldık. Bu kadar haksızlık adaletsizlik olmaz. Bizimde sesimizi duysunlar bize bir cevap versinler" dedi.
Bina sakinlerinden Ahmet Arslan ise, "Kentsel dönüşüme girmediği için yıkılmıyor diyorlar. Müteahhitler ise kurtarmıyor 7 katlı olduğu için ben zarar ediyorum diyor. Bunun bir çaresine bakmaları lazım" dedi.

Kaynak: dha