Kaş'a bağlı Patara Mahallesi'ne gelen turistlere doğada ATV turu yaptırılıyor. Tura Kalkan, Kaş ve Patara yöresinde tatil yapan tatilciler ve turistler büyük ilgi gösteriyor. Çıkış noktasına gelen turistlere önce tur hakkında bilgi veriliyor ve kurallar anlatılıyor, ardından bir sözleşme imzalatılıyor. ATV'ler çalıştırılıyor ve çıkış noktasının yanındaki yuvarlak pistlerde deneme sürüşü yaptırılıyor. Sonrasında önde rehberin kullandığı bir cip eşliğinde yola çıkılıyor. En arkada da rehberin bulunduğu ATV grubu cipi takip ediyor. Patara Mahallesi'nin içinden geçilerek tozlu, topraklı yollarda tur devam ediyor. Bir ara kum tepelerinin bulunduğu kumsal alanlara giriliyor. Bu kumsal alanın içinde verilen mola sonrası özgürce sürat yapılıyor. Bazı sürücüler iki teker üstünde gösteri yapıyor. Burada 60-70 kilometre hıza ulaşılıyor.

Tur kapsamında Eşen Çayı'nın denize döküldüğü Çayağzı'na geliniyor. Burada verilen molada denize ve çayın buz gibi suyuna girilip serinleniyor ve bazı tatilciler su savaşı yapıyor. Molanın ardından ise doğanın içine giriliyor. Çay kıyısındaki kum tepelerinden atlanıyor, kumluk virajlardan geçiliyor. 2 saat süren macera çıkış noktasında sona eriyor. Tur sonunda yüzler tozdan bembeyaz oluyor. Bu macerada yaklaşık 30 kilometre yol alınıyor. Bu tur için ATV'ye tek binenlerden 120 lira, çift binenlerden 160 lira alınıyor. Tura katılan Scott Toppıng, "İngiltere'den Patara'ya tatile geldim. Patara'ya gelmenizi tavsiye ediyorum. Burası çok güvenli. Mutlu, eğlenceli, çok güzel bir gün geçirdim" dedi.

İrlandalı Cerys Toppıng, çok eğlendiğini anlatırken, kaza yapmadığı ve motordan düşmediği için mutlu olduğunu anlattı.
Hollandalı Debbie- Dawn Boardman kardeşler de "Çok eğlenceliydi. Tozun ve doğanın içinde, kızgın güneşin altında çok heyecanlı bir gün geçirdik. Çığlıklar attık. Herkese bu turu tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: dha