YOLBAŞÇI MERAL AKŞENER!

 

Türk siyasi tarihinde liderlere verilen ünvanlar çok önemlidir. İslamcı hareketin siyasi liderlerinden Erbakan’a “Mücahit”, CHP lideri merhum Bülent Ecevit’e ise “Karaoğlan”, Süleyman Demirel’e “Baba” ve MHP genel başkanı merhum Alparslan Türkeş’e ise “Başbuğ” ünvanı verildi. Başbuğ ünvanı evvelce Büyük Atatürk için de kullanılmıştı. Cumhuriyet dönemi gazetelerinde bu ünvanın Atatürk için de kullanıldığına ilişkin haberlere arşivlerden ulaşmak mümkündür.

Türk siyaseti yeni bir liderin ayak sesleriyle yankılanıyor. Bu lider hiç kuşku yok ki Sayın Meral Akşener Hanımefendidir. Birileri Sayın Akşener’e Başbuğ diye hitap etmiş ve bu, ülkücüler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Zira son başbuğ Alparslan Türkeş’tir. Bu ünvan bir daha kimseye verilmemeli diye bir anlayış geliştiren ülkücüler Sayın Akşener’e başbuğ diye hitap edilmesine haklı olarak tepki gösterdiler. Sayın Akşener de bir ülkücü olarak bu hitaba karşı çıktı. Ülkücüye yakışır bir tavır sergiledi.

 

Sayın Akşener için de etkileyici bir ünvan elbetteki lazımdır. Ben bu noktada YOLBAŞÇI sözünü öneriyorum. Yolbaşçı öz Türkçe “lider” demektir. Yürünen, gidilen yolun en başında bulunan, yolcuların başçılığını üstlenen önder demektir. Bir başka deyişle yolun önderi demektir. Yol gösterici demektir. Yolumuz, Türk milletine hizmet yoludur. Yolumuz, Türk milliyetçiliği yoludur. Yolumuz Türk birliği yoludur. Bu yolun önderi yani yolbaşçısı da Sayın Meral Akşener hanımefendidir.

Sayın Meral Akşener MHP genel başkanlığına giden yolda bir demokrasi öncüsü olarak halkı ayağa kaldırmayı başarmıştır. MHP’nin engellenmeye çalışılan büyük kurultayı mutlaka gerçekleşecek, tüzük değişecek ve Sayın Akşener genel başkan seçilecektir. Bu noktada ülkücü iradeye gücenimiz tamdır. Ülkücü iradenin Meral Akşener’den yana tecelli edeceği artık anlaşılmaktadır. Sayın Akşener’i ve ülkücü iradeyi engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Ülkücü Hareket Akşener sayesinde iktidara yürüyecek, Türk milletinin özlediği Milliyetçi Türkiye’yi inşa edecektir.

 

İşte bu nedenle bir kez daha ifade edeyim ki, artık salonlar, meydanlar ülkücüler ve Türk seçmeni tarafından; “Yolbaşçı Akşener!” diye inletilmelidir. Umarım önerim kabul görür.

Yolbaşçı Akşener’e çıktığı yolda üstün başarılar diliyor, saygılarımı sunarım.