Ücretler yetişkin yolcu için 25-50 Euro arasında değişiyor. Araç için ücret ise 50 Euro’dan başlıyor. Öncelikle bilet saatinizin en az 1-2 saat öncesinde iskelede olun. Check-in, harç pulu, liman vergisi, nereden giriş yapacaksınız onu bulana kadar bu noktalar arasında kesinlikle çok vakit geçiyor.

Feribotla gidilebilen adalardan birisi Midilli. Osmanlı, Roma ve Bizans kalıntılarıyla tarih meraklılarına, gece hayatıyla da eğlence severlere hitap edecek kocaman bir ada burası.

Sakız Adası, Ege’in popüler tatil cenneti Çeşme’nin tam karşısında yer alan konumuyla ulaşması en kolay adalardan biri. Feribot yolculuğu sadece 20 dakika sürüyor!

Yunanistan’ın 12 Adalar diye isimlendirilen ada grubuna ait olan Samos ya da Türkçe adıyla Sisam’a hem Kuşadası hem de Sığacık’tan feribot seferleri düzenleniyor.

Patmos adasında 11. yüzyıldan kalan ve hala aktif olarak kullanılan Aziz Yuhanna manastırını ziyaret edebilirsiniz. Adaya Bodrum’dan feribotla ulaşabilirsiniz.

Bodrum yarımadasından ulaşabilen adalar arasında en sakinlerinden biri Leros. Burayı ziyaret etmek için ne yazık ki kapıda vize uygulaması bulunmuyor. Ancak eğer Schengen vizeniz varsa daha az kişinin ziyaret ettiği bu adanın huzurunu yaşayabilirsiniz.

Kalimnos’a Bodrum ve Turgutreis'ten feribot seferleri bulunuyor ve bu yolculuk sadece yarım saat gibi kısa bir sürede tamamlanıyor.

Kos da, Bodrum, Turgutreis, Didim ve Fethiye'den ulaşmanın kolay oluşu sayesinde Türk turistlerin sıkça tercih ettiği bir ada.

Rodos’a bağlı bir ada olan Simi’ye Bodrum’dan yaklaşık 2 saatte ulaşabilirsiniz.

Rodos’un sunduklarını burada kısaca anlatmaya çalışmak haksızlık olur. Orta Çağ’dan kalma kaleleri, meydanları ve sokakları size Saint Jean şövalyelerinin zamanında bir yolculuk yaptıracak. Adaya Marmaris, Bodrum veya Fethiye'den ulaşabilirsiniz.

Türk Turistlere Kapı Vizesi: Yunan Adaları Artık Daha Yakın! Türk Turistlere Kapı Vizesi: Yunan Adaları Artık Daha Yakın!

Kastellorizo ya da Meis adasına Kaş’tan günübirlik olarak gidebilirsiniz.

Editör: Habererk Haber Merkezi