Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, önceki gün Yenikapı'da düzenlediği “bayrak mitingi”, 1 Kasım seçimlerinin de kılıfı olacak. 7 Haziran seçimleri öncesinde toplu açılışlar vasıtasıyla halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak İstanbul'da düzenlenen bayrak mitingini bölgesel olarak gerçekleştirmeyi planlıyor.

YİNE MEYDANLARA İNECEK

Taraf Gazetesi'nin haberine göre, şimdilik her hafta bir bayrak mitingiyapılması öngörüldü. Toplu açılışlar ise yapılmayacak. Bunun yerine mega projelerinin belirli aşamaları için tören düzenlenecek. Örneğin, Körfez Geçişi'nin tamamlayan etapları için açılış töreni yapılacak. 81 ilde ise miting yapılmayacak. Saray'ın ve AKP'nin seçim stratejisi şöyle: Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun “performansını” beğenmeyerek, 1 Kasım seçimleri öncesinde yeniden meydanlara inme kararı alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, stratejisini belirledi. Buna göre, 7 Haziran seçimleri öncesinde eleştiri konusu olan toplu açılışlara bu kez yer verilmeyecek. Toplu açılışlar yerine bayrak mitingleri düzenlenecek. Saray, hafta sonu ilki gerçekleşen “teröre karşı birlik” mitinginin benzerlerini Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu gibi bölgelerde de gerçekleştirecek. Bunun için bir merkez il seçilecek. Çevre illerdeki seçmenler de bu mitinge çağrılacak. Yani bayrak mitingleri il bazında değil, bölgesel bazda gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu mitingleri tek başına gerçekleştirecek. Yani İstanbul'da olduğu gibi yanına Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu almayacak. Güneydoğu'da yapılacak mitingin ise durumu henüz netleşmedi. Bölgede ise Diyarbakır'da kardeşlik mitingi düzenlenmesi öngörülüyor.

MEGA AÇILIŞLAR

Bölgesel bayrak mitinglerin dışında, bir aylık dönem içinde bazı büyük açılışların da yapılması öngörülüyor. Bunun için dev projelerinin tamamlanan etaplarına yönelik bilgi istendi. Açılabilecek durumda olanlar, bir aylık süre içinde törenle hizmete girecek. Örneğin dev projeler arasında yer alan Körfez Geçiş Projesi'nin belirli bir bölümü, seçimlerden önce açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun dışında, televizyon programları ile de mesajları halka iletecek.

DAVUTOĞLU İSE SEÇİM MİTİNGLERİ YAPACAK

Davutoğlu için ise ayrı bir seçim takvimi hazırlanıyor. Davutoğlu için, hazırlanacak programda bazı günler iki üç miting yer alacak. Davutoğlu, aynı zamanda televizyon ve gazete röportajlarıyla da ile desteklenecek. Her iki liderin de konuşmalarındaki ana mesaj, istikrar olacak. Bunun için de AKP'nin tek başına gelmesi için oy verilmesi talep edilecek.

Editör: TE Bilişim