İYİ PARTİ. Süper bir isim. İlk önce herkesi bir duraklatan, dudak büktüren sonra düşündüren ve daha sonra da muhteşem bir isim dedirten hem de 10 numara 5 yıldız 3 sihirli kelime. İYİ PARTİ. Bir taşla 2-3 kuş vurmak çoktan mümkün.

Karşındakine soruyorsun ‘Benim Parti, İYİ PARTİ, ya Seninki?’ İşte o anda karşındaki kişiyi bitiriyorsun. İyinin karşıtı seninki kötü parti imajını hem karşındakine veriyor hem de kendi partinin iyi olduğu vurgusunu yapıyorsun. Ne güzel bir isim değil mi?

Aynı zamanda ben İYİ PARTİLİYİM dediğinde, hem hangi partiden olduğunu söylüyorsun, hem de algı olarak siyaseten karşındakinden daha iyi olduğunun imajını veriyorsun.

Genelde ayrılırken, telefon konuşmalarında ve sosyal medya mesajlarında en çok kullanılan 3 harfli kelime İYİ…. İYİ günler, İYİ akşamlar, İYİ işler vb. dilekleri ifade eden pozitif bir kelime İYİ.

Nazım Hikmet Salonunda bazı izleyiciler arasında yeni partinin ismi TÜRKİYEM PARTİSİ olarak kulaktan kulağa fısıldanmış ve hemen sosyal medya ortamlarında paylaşılmaya başlamıştı. Neyse ki başlayan program ile birlikte parti adının, çok güzel bir şekilde saklandığını herkes öğrendi.

Meral Akşener’in sinevizyon gösterisi ile doğan 8 ışıklı güneş ve arasında kanatlarını çırparak süzülen martının konduğu yerde martının silueti ile beliren M harfi hafızalarda hem Meral Akşener’i, hem de Merkez Partinin ilk harfini anımsattı. Tabi ki diğer yandan da Kayı Boylarının Bayrağını da anımsatan ama netleştiğinde son dakikaya kadar mükemmel bir şekilde kamuoyundan adı açıklanıncaya kadar saklanan partinin ismi İYİ PARTİ olarak büyük alkış tufanı ve ıslıklar arasında tüm dünyaya ilan edildi.

Reklam olarak da güzel bir isim. Benim partiii  İYİ PARTİ…  Bu isim 10 numara 5 yıldız. Halkta şimdiden çoktan tuttu… Tabi ki sosyal medyada son günlerde sıkça paylaşılan bir paylaşım İYİ PARTİNİN logosunda güneş bulunması ve yapılan paylaşımdaki gönderme ile dikkat çekti. Güneş ve ampul yazısı yerine simgeler kullanılarak yapılan paylaşım ‘Güneş Doğunca, Ampul  Söner, Söndürün Ampulleri Güneş Doğuyor ‘ paylaşımı da büyük ilgi çekti.

Yeni ve İyi bir siyasal hareketle, Türkiye kucaklaşmasını başlatıyoruz, İYİ adalettir, İYİ kararlılıktır, İYİ umuttur, İYİ gelecektir, İYİ bilgidir, İYİ zenginliktir, İYİ cesarettir, İYİ medeniyet demektir ve bu yolun taşlarını sadece cesurlar döşer şeklindeki çıkışı ile Meral Akşener partililer tarafından alkış tufanına tutuldu. Atılan sloganlar ile gönüllerde taht kurdu.

Anlaşılan iktidar partisi Meral Akşener ve Arkadaşlarını engelleme çabası ile kendi açısından doğru bir iş yapmaya çalışmış ama şimdi milletten ters tepki alınca epeyce sıkıntılı anlar yaşayacağa benziyor. İktidar koltuğu kıpırdamaya başladı bile.

Bakalım Belediye Başkanlarının zorla istifa ettirilmesi ile Adalet ve Kalkınma Partisindeki metal yorgunluğu Meral Akşener korkusunu yenebilecek mi? Ne dersiniz?