ABD'nin doğu sahilinde seyir halindeki dört uçak, birbirleriyle bağlantılı bir grup saldırgan tarafından aynı anda kaçırıldı.

Daha sonra, bu uçaklar saldırganlar tarafından birer güdümlü füze gibi kullanılarak New York ve Washington'un sembolik binalarına çarptı.

Uçaklardan ikisi, New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ni oluşturan İkiz Kuleler'e çarptı.

Tarihe 11 Eylül olayları olarak geçen olayda, binlerce Amerikalı hayatını kaybetti.

Bu çapta bir terör saldırısı öngörülmüyordu ve ABD gibi bir süper güç, bu saldırıya hazırlıksız yakalandı. 11 Eylül 2001'deki bu saldırılar, dünya çapında derin bir travmaya yol açtı. Bu tarih, insanlık tarihindeki en ölümcül saldırılardan biri olarak kayıtlara geçti ve toplam 2 bin 977 kişi yaşamını yitirdi, teröristler dahil.

Kurbanlar arasında en genç olanı, uçak kaçırılan 2 yaşındaki Christine Lee Hanson'dı ve ailesiyle birlikte yaşamını kaybetti.

Saldırıların en yaşlı kurbanı ise 82 yaşındaki Robert Norton'du ve eşi Jacqueline ile bir düğüne gitmek üzere olduğu uçakta hayatını kaybetti.

11 Eylül terör saldırılarını gerçekleştirenler, El Kaide terör örgütünün üyeleriydi ve bu saldırıların planlandığı yer Afganistan'dı. Örgütün lideri Usame Bin Ladin tarafından yönetilen bu saldırılar, ABD ve müttefiklerini, İslam dünyasındaki çatışmalara müdahale etmekle suçlayarak gerçekleştirildi.

Editör: Habererk Haber Merkezi