Halk TV yazarı Barış Soydan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 2019 yılı martından itibaren faizleri düşük tutmak amacıyla rezervlerden 128 milyar dolar harcadığı iddiasının Ankara'da bir kez daha gündeme geldiğini açıkladı.

Soydan 128 milyar doların Ankara’da konuşulan gündemlerden biri olduğunu belirterek, muhalefetin seçim öncesinde konuya ilişkin yeni ayrıntılar açıklayacağını vurguladı.

“HAZİNE VE KAMU BANKASI YÖNETİCİLERİ KONUŞMAK İSTİYORLAR”

Soydan, iddialara göre o dönemde bu satışlara şahit olan bazı Hazine ve kamu bankası yöneticilerin olduğunu ve bu konuda konuşmak istediklerini açıkladı.

KAMERA KAYITLARI İDDİASI

Soydan devamında, “Daha da ilginci, satışlar sürerken ekonomi yönetiminin hazine birimlerini ziyaret ettiğini gösteren kamera kayıtları ve fotoğrafların olduğunu söyleniyor.”

CHP'Lİ VEKİL: EMİN OLMADAN AÇIKLAMAK İSTEMİYORUZ

CHP’de ekonomi bürokrasisini tanıyan bir milletvekiline bu iddiaları sorduğunu söyleyen Soydan şu cevabı aldığını açıkladı:

'Bize gelen iddiaların önüne arkasına bakıyoruz, emin olmadan açıklamak istemiyoruz' yanıtını aldım… Peki emin olduklarında? 'O zaman Kemal Bey uygun görürse açıklar.' Seçime doğru iki taraf da hazırlıklarını tamamlıyor."

128 MİLYAR DOLAR İDDİASI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanı olduğu dönemde döviz kurlarındaki hızlı yükselişi dengelemek ve kuru belli bir seviyede tutmak amacıyla kamu bankaları üzerinden 128 milyar dolar satıldığına ilişkin iddialar gündeme bomba gibi düşmüştü. Uzun süre gündemden düşmeyen iddialara ilişkin Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), 128 milyar dolarlık rezerv satışının araştırılması için konuyu yargıya taşımıştı

Editör: Yadigar Hanım