15 Temmuz Fethullahçı terör örgütünün kanlı darbe girişimiydi. Buna senaryo diyenler oldu, kontrollü darbe denildi. Peki gerçek neydi? Aslında o gün ne oldu? Bugünkü yazımda ona değineceğim.

***

Yazımın başında da belirttim. 15 Temmuz açıkça Fethullahçı terör örgütünün kanlı darbe girişimiydi. Bunda bana göre tereddüt yok. Erdoğan senaryosu veya onun kurguladığı tiyatro değildi. Ha Saray sakini AKP genel başkanı Erdoğan’ın hataları bu konuda çok. O apayrı. 15 Temmuz Fetö darbe girişimine senaryo demek tiyatro demek 15 Temmuz şehitlerimize hakaret olur. Hele ki Özel Harekat daire başkanlığında şehit olan özel harekatçı Bozkurt Ülkücü polislerimize hakarettir.

***

Konturollü darbe söz bana daha mantıklı geliyor. Çünkü senaryo sözü Erdoğan’ın yaptığı sözleri insan mantığa terstir. Kocaman paşalar Erdoğan için kendi kariyerlerini tehlikeye mi atacaklar? Konturollü darbe derken Kemal Kılıçtaroğlu zaten benim yazmak istediğimi dile getiriyor. Kemal bey, kaç defa sözlerine açıklık getirdi. Kontrollü darbe demek 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişimini Fethullahçı terör örgütü yaptı ama Erdoğan bunu biliyordu bu darbe girişimini önceden önlemedi Başkan olabilmek için kullandı.

***

Aynen öyle. Fethullahçı terör örgütü 15 Temmuz’da kanlı darbe kalkışması yaptı. Bunu Akp genel başkanı Erdoğan biliyordu. Bunu önlemedi. Başkan olabilmek için. Kemal beyin dile getirdiği bu sözler bana da mantıklı geliyor. Mantıklı gelmesi Ohal ilan edilmesi ve yangından al kaçırır gibi 2.5 milyon mühürsüz oylarla kıl payı geçen 16 Nisan Başkanlık dayatması anayasasıdır.

***

15 Temmuz Fetö darbe girişimi öncesi siyasi atmosferi hatırlamayanlar 15 Temmuz ve sonrasını düzgün analiz edemezler. 15 Temmuz öncesi en yandaş anketlerde bile Başkanlığa destek yüzde 35’i geçmiyordu. Dahası Akp dağılma aşamasına gelmişti. Hatırlayın o günleri Davutoğlu’nun görevden alınması ve Akp’nin fena halde karışması gibi. Davutoğlu’nun görevden alındıktan sonra Akp’nin oylarının erimesi gibi. 15 Temmuz öncesi Mhp’de kurultay olacaktı Bahçeli de gidecekti. 15 Temmuz sonrası kanlı darbe kime yaradı? İki isme yaradı: Erdoğan ve Bahçeli!

***

15 Temmuz Fetö kanlı darbesi sonrası yangından mal kaçırır gibi 16 Nisan referandumu ve mühürsüz oylarla geçen Cumhurbaşkanlığı görünümlü Başkanlık anayasası. Bahçeli’nin 15 temmuz öncesi  Başkanlık karşıtı olması 15 Temmuz bahane Erdoğan’a Başkanlık desteği şahane demesi de cabasıdır. Bunun diyeti olarak da Bahçeli’nin atandığı Mhp koltuğu koruması da şahanedir.

***

Yazımda belirttiğim gibi 15 Temmuz Fethullahçı terör örgütünü hain kalkışmasıdır. Bunda şüphe olmamalıdır. Fethullahçı yapılanma bir terör örgütü müdür? Aynen öyle. 15 Temmuz’da gördük ki masum halkı katleden pkk gibi terör örgütü Fetö. Bunda hiçbir muhalifin şüphesi olmasın. Ama kontrollü darbe sözü bana da mantıklı geliyor. Erdoğan ve ekibi bu hain darbe girişimi biliyordu. Önceden bastırmak yerine olsun görelim yenelim dağılan partim kurtulsun ben de Başkan olayım analizi bana daha mantıklı geliyor.

***

Kontrollü darbe değilse neden yangından mal kaçırır gibi Ohal’de Başkanlık anayasası bizlere dayatıldı? Buna birisi cevap versin.  Neymiş efendim hızlı kararmış. Sanki parlamenter sistemde hızlı karar alınmıyordu. Ohal nasıl çıktı TBMM’den o zaman hızlı karar alamıyorsan. Geçin efendiler geçin! 15 Temmuz Fetö’cü darbe bahane Başkan olmak ve atandığınız Mhp koltuğunu koruma şahane.