Arçelik A.Ş'nin, globalleşme stratejisi doğrultusunda Türkiye dahil tüm coğrafyalardaki kurumsal markasını bundan sonra "Beko" olarak kullanacağı açıklandı. Koç Grubu'nun önde gelen şirketlerinden olan Arçelik, bu değişiklikle birlikte tüm dünyadaki çalışanları ve operasyonları ortak bir kurumsal marka çatısı altında birleştirmeyi hedefliyor.

Yapılan açıklamada, Arçelik'in yurt dışındaki bağlı ortaklıklarının da Beko kurumsal markasını içerecek şekilde değiştirildiği belirtildi. Türkiye'deki faaliyetler ise Arçelik Pazarlama A.Ş. çatısı altında Arçelik, Beko, Grundig, Altus ve Leisure markalarıyla sürdürülecek.

Arçelik'in global olarak faaliyet göstereceği markalar arasında Beko, Whirlpool, Grundig, Hotpoint, Arctic, Ariston, Leisure, Indesit, Blomberg, Defy, Dawlance, Hitachi, Voltas Beko, Singer, ElektraBregenz, Flavel, Bauknecht, Privileg, Altus, Ignis ve Polar yer alıyor.

Erik Kilosu Tezgahlarda 500 TL'ye Satışta Erik Kilosu Tezgahlarda 500 TL'ye Satışta

Şirketin tarihçesine bakıldığında, 1953 yılında Vehbi Koç ve Lütfi Doruk tarafından madeni eşya üretimi amacıyla kurulduğu ve zaman içinde Türkiye'nin önde gelen ev aletleri üreticilerinden biri haline geldiği biliniyor.

Editör: Habererk Com