Sosyal medyada ehliyet affı gelsin diyenlerin dışında ehliyete af olmasın diyenlerin de sayısı az değil

Ehliyet affının çıkıp çıkmayacağını merak eden vatandaşlar, konu hakkında detayları araştırıyor. Sosyal medya üzerinden gündem oluşturmaya devam ediyor. Bazı vatandaşlar ehliyet affı gelmesini istemiyor. Ehliyet affı ile trafik magandaları yine ortalıkda terör estirmeye devam edecekleri görüşünde birleşiyorlar.

Ehliyetine çeşitli sebeblerden el konulan sürücüler ise Meclisten çıkacak ehliyet affının beklentisi içerisine girdiler.

Geçtiğimiz günlerde Başkan Erdoğan'ın öğrenci affı ile ilgili müjdeli haberi açıklamasının ardından en çok merak edilenlerden biri de ehliyet affı oldu. Peki, 2022 ehliyet affı çıktı mı? Ehliyet affı çıkacak mı? İşte konu ile ilgili son gelişmeler....

EHLİYET AFFI ÇIKACAK MI?

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek TBMM'de yaptığı konuşmada ehliyet affına değindi. Şimşek konuyla ilgili "1 milyona yakın insanımızın talebi, bir defaya mahsus, ölümlü kazaya sebebiyet vermemiş olanlara ehliyet affı çıkarılması ve geçimlerini şoförlük yoluyla kazananların da evlerine helal rızık götürebilmeleridir" cümlelerine yer verdi.

Konunun Meclis gündemine gelmesinin ardından ehliyet affının çıkıp çıkmayacağı araştırılmaya başlandı. Ancak konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

EHLİYETE EL KONULAN DURUMLAR

Öncelikle hayati önem taşıyan trafik kurallarına uyulmadığı durumlarda ehliyete el konabiliyor. Trafik kurallarına uymayan ve uymamaya devam eden sürücülere para cezası kesildiği gibi ehliyetine el koyma cezası da veriliyor.

İşte başlıca ehliyete el konulmasının sebepleri:
* 100 ceza puanına ulaşmak
* Ölüme sebebiyet veren kazaya karışmış olmak
* Uyuşturucu kullanmış olmak
* Stajyer sürücü olarak kural ihlali yapmak

* Ehliyetin geçerlilik süresinin dolması
* Sağlık durumunun bozulması
* Hız sınırının aşılması
* Alkollü araç kullanmak

Siz değerli okuyucularımızdan; Ehliyet affı gelsin mi ?, Ehliyet affı gelmeli mi?, Ehliyet affı gelir ise faydalı mı olur yoksa zararları mı olur? Ehliyet affı neleri kapsamalı? haberimize yorumlarınızı bekliyoruz.

Editör: Umut ACAR