Türkiye Cumhuriyetinin küresel bankerlerin sömürü ağına düşürülüşünün 40. yılı.

12 Eylül darbecileri, TBMM Meclisini, siyasi partileri fesih edip askıya alırken, nasıl oldu da 24 Ocak kararlarına dokunmadı ve noktasını dahi değiştirmeden uyguladı?

24 OCAK kararlarının mimarı Demirel´in Müsteşarı Turgut Özal, nasıl oldu da 12 Eylül Hükümeti'nin Başbakan yardımcısı, 1983 yılında ANAP'la birlikte Başbakan, daha sonrada Cumhurbaşkanı oldu.

Bu bir tesadüf müydü?

Oysa 12 Eylül İhtilalı 24 Ocak kararlarını koruma altına almak için mi yapılmıştı?

1980 yılında dış borcun 15,7 Milyar dolar, kişi başına Milli gelirimiz 1539 Dolar iken, nasıl oldu da bugün dış borcumuz 460 Milyar dolara çıkarken (25 kat artarken), kişi başına Milli gelirdeki artış 4500 dolarda kaldı? (3 kat artış, 4500 dolar eski milli gelir hesap yöntemi ile.)

24 Ocak kararları ile Serbest Piyasa Ekonomisine geçtikten sonra İthalat Cennetine dönen Türkiye’de Türk sanayi gelişimi nasıl etkilendi?

Ülkemizde üretmek yerine ithal ettiğimiz ürünler yüzünden kaç kişi işsiz kaldı?

Bu paraları ödemek için dünya para piyasalarından ne kadar borç aldık?

Sadece boş oturttuğumuz işçilere harcadığımız bu parayı ithal ettiğimizin üstüne koyarsak, Türkiye’de üretilen ürünler mi pahalıya gelir, yoksa ithal ettiğimiz ürünler mi?

Sanayiciye, işçiye unutturduğumuz üretim kavramı da, engellediğimiz üretimi geliştirebilme yeteneği de, maliyeti hesaplanamayacak kadar büyük ayrı kayıplardır.

Her vatansever Türk aydını bunu sorgulamalı, cevabını aramalı ve bu esaretten kurtulmak için çözüm yolları bulmalıdır.

Millet ile omuz omuza verip mücadele etmeli, Türk Milletini düzlüğe çıkarmalıdır.