29 EKİM 1923

Bugün Cumhuriyetimizin 94. Kuruluş Yıldönümü. Diğer bir ifade ile Cumhuriyetimiz 94 yaşında. Genç bir Cumhuriyet sayılır. Bu 94 yıl içinde Cumhuriyetimiz çok badirelerden geçti. Kurulduğu yıllarda yobazlar tarafından Cumhuriyet düşmanlığı yapılmış ve birçok ilde karışıklığa sebep olmuşlardır. En belirgin örneği ise İzmir – Menemen’de meydana gelen ‘Kubilay’ olayıdır.

Cumhuriyetin düşmanları kurulduğu günden bugüne kadar her an olmuş ve halen düşmanlık yapmaya devam ediyorlar. Bu yobazların dışında sol tandanslı aydın geçinenlerin bir ara dillendirdikleri 2. Cumhuriyet diye içeriği belli olmayan bir teori de ortaya atılmıştı. Son 15 yıldır hiçbir zaman olmadığı kadar Cumhuriyetimiz tehlike altındadır. Dört bir yanı işgal edilmiş bir devleti düşmanlardan temizleyerek Türkiye Cumhuriyetini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e karşı son yıllarda yapılan düşmanlık zirve yaptı. Yurdun birçok ilinde Atatürk büst ve heykellerine karşı yapılan saldırılar sistemli olarak sanki belli bir odaktan idare ediliyormuş gibi saldırılarda artış görülmektedir. Ne yazık ki bu saldırılar cezasız bırakılmaktadır. 2 gün nezarethanede tutulan meczuplar arka kapıdan salıverilmektedir.

Her türlü saldırıya rağmen. Cumhuriyetimizin 94. Kuruluş Yıldönümünü kutluyoruz.

İYİ PARTİ

İYİ PARTİ aslında 29 Ekim 2017 günü Samsunda Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünde anlamlı bir günde kuruluşunu ilan edecekti. Ancak İyi parti’nin rüzgarı bile fincancı katırlarını ürkütmüş olmalı ki OHAL gerekçe gösterilerek Samsun Valiliği eliyle Eylül ve Ekim Aylarında Samsunda her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü iptal edilmişti.

Kasım Ayı içinde kurulacağı düşünüldü. Bu defa Fetullahçılarla irtibatlandırıldı. O nedenlerden dolayı 25 Ekim 2017 tarihi seçildi. Dahası İYİ PARTİ’nin kuruluşunu engellemek için tutulan otelle yapılan sözleşme tek taraflı iptal ettirildi. Sonunda Ankara / CHP’li Yenimahalle Belediyesi tarafından yapılan ‘Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılmasına karar verildi. Burayı da iptal etmeyi düşünen şer güçlerin güçleri buna yetmedi. Nihayet 25 Ekim 2017 tarihi geldi ve o muhteşem kuruluşunu resmen tamamlamış oldu. O güzel günde orada olmak ayrı bir zevk ve heyecandı. Orada büyük bir kalabalık vardı. Salon küçük olduğu için binlerce insan dışarıya taşmıştı. Salon dışında kurulan dev ekrandan Meral Akşener’in kuruluş konuşmasını yağmur altında zevkle dinledik. Her şey güzeldi. Her şey “İYİ” oldu. “İYİ PARTİ” Türkiye için “İYİ” olacak.

TAHAMMÜLSÜZLÜK

“İYİ PARİTİ” kurulalı henüz 3 gün olmuş. Daha ilk günden itibaren İktidar yanlısı gazete ve televizyonlarda tekmili birden “İYİ PARTİ’yi eleştiriyorlar ve yerden yere vuruyorlardı. Beyler el insaf. El izan. El namus. Beyler bu ne telaş, bu ne hırs. Madem ki “ İYİ PARTİ”den bir şey olmaz o zaman hakkında konuşmaya değer mi? Bu ülkede şu anda kurulu 100’ün üzerinde parti var. İYİ PARTİ ‘de bunlardan bir tanesi. O kadar parti varken hiçbirisini eleştirmiyorsunuz ama daha kuruluşunu 3 gün önce yapan ve henüz hiçbir ilde teşkilatını dahi kurmamış olan “İYİ PARTİ”yi yerden yere vuruyorsunuz. Belli ki korkuyorsunuz. Ama korkunun ecele faydası yoktur. Teşbihte hata olmaz derler. “Köpek korktuğu yöne doğru havlarmış” Siz havlamaya devam edin. “İYİ PARTİ” Türk Milletine hizmet yolunda “İYİ” yolunda devam ediyor.

3 günlük “İYİ PARTİ”ye olan bu tahammülsüzlüğü anlayamıyoruz. Aslında anlıyoruz. Demokrasiyi henüz hazmedememiş insanların bu tahammülsüzlüklerini anlıyoruz. Cumhuriyet ve Demokrasi herkesin birbirine tahammül ettiği ortak değerlerde birleşebildiği bir rejimin adıdır. Ama sizlerde bu demokrasi kültürü gelişmediği için “İYİ PARTİ”ye tahammül edemiyorsunuz. Bazılarınızın uykularının kaçtığını biliyoruz. Başta MHP’liler olmak üzere iktidar yanlılarının huzursuzluğunu görüyoruz.

Dün akşam özel bir TV kanalında yine “İYİ PARTİ” masaya yatırılmıştı. Mikrofonu eline alan Meral Akşener ve “İYİ PARTİ”yi eleştiriyor ve yerden yere vuruyordu. En komik olanı da MHP adına programa katılan arkadaşın “İYİ PARTİ”nin tek oy alamayacağı pati MHP’dir demesi kargaları bile güldürdü. Çok komik duruma düştü. Programa katılanlardan bir kişi hariç “İYİ PARTİ” hakkında tek bir “İYİ” söz söyleyen olmadı. O bir kişi de “ANAR”ın sahibi Hakan Bayrakçı idi.Hakan Bayrakçı kısaca; Beyler sizlerin sözünü kesmeden dinledim. Hiç birinizden düzgün tek bir cümle duyamadım. Bu parti daha 3 gün önce kuruldu. El insaf. İYİ PARTİ çok ta İYİ kuruldu. Kurucuları da programı da harika. Bekleyelim teşkilatlarını tamamlasın, meydanlara çıksın ve icraatlarını görelim. Ondan sonra nasıl eleştireceksek eleştirelim. Gösterdiğiniz bu tahammülsüzlüğü bir türlü anlayamadım diyordu.

“İYİ OLACAK” “İYİ PARTİ” TÜRKİYE İÇİN “İYİ” OLACAK…!

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE, VE DİYEBİLENE