Kuzeydoğu Afrika'da 5000 yıl öncesine ait, çoğu tohum olan karpuzların arkeolojik kalıntıları bulundu. En az 4000 yıl öncesine ait bir Mısır mezarında tepsi üzerinde büyük, çizgili, dikdörtgen bir meyve resmi bulundu..

Guinness Dünya Rekorları'na göre şimdiye kadar yetiştirilen en ağır karpuz, ABD'de Chris Kent tarafından yetiştirilen 350.5 lb gelen karpuz  4 Ekim 2013'te ödül aldı. Ulusal Tıp Kütüphanesine göre bu lezzetli meyvenin resmi adı Citrullus lanatus'tur.  

Dünyada 1200 den fazla çeşidi olan karpuz susuzluğu gideriyor,serinletiyor.Dünyada en çok karpuz üretilen ikinci ülke Türkiye'dir.

Karpuzun % 92 si sudan oluşuyor yaz sıcakları için birebir... Bir diliminde sadece 85 kalori var. Bu yüzden fazla kilo aldırmıyor. Türkiye'de kutlanmasa da bazı ülkelerde eğlenceli bir halde kutlanıyor.

Ulusal Karpuz Günü'nü kutlamanın bazı yolları

Bir karpuz oyma yarışmasına ev sahipliği yapın, Bu, gençleri ve yaşlıları meşgul edecek eğlenceli bir aktivitedir. En iyi karpuzu kimin kesebileceğini görün. 
Karpuz avına çıkın, Bahçenizde veya mahallenizde karpuzları saklayın ve arkadaşlarınıza ve ailenize gizli karpuz hazinesini bulmaları için ipuçları verin. 
Piknik düzenleyin, Arkadaşlarınızı ve ailenizi toplayın ve bu muhteşem günü karpuz yiyerek kutlayın. 
Yaz aylarının olmazsa olmazı karpuzun yetiştirilmesi bundan yaklaşık 5.000 yıl öncesine Mısır'a dayanıyor. Her yıl 3 Ağustosta bu eski meyve bazı ülkelerde şölenler eşliğinde kutlanıyor. Sizde ailenizle, arkadaşlarınızla bu güzel meyveyi   yerken eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

Editör: Habererk Com