30 Ağustos Zafer Bayramı, yurt genelinde olduğu gibi İzmir’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın İzmir’de düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliği Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirildi. Etkinlikle söz alan izmir Valisi Yavuz Selim Köşger, konuşması bittikten sonra yuhalandı. 

Konuşmasında Atatürk'ü anmayan Vali Köşger sahneden inmeye hazırlanırken, etkinliği izleyenler “Atatürk, Atatürk” diyerek slogan attı. Alkış ve yuhalamalarla protesto edilen Vali Köşger tekrar söz alarak “Büyük taarruzun emrini Mustafa Kemal Atatürk verdi, bundan şüpheniz mi var? Ne diyorsunuz siz?” diyerek kalabalığı azarladı.

Köşger’in “Sanata sanatçıya değer veriyoruz” ifadeleri de tepki çekti.

VATANDAŞ ZONGULDAK'TA DA MİLLETVEKİLLERİNE "AÇ GEZİYORUZ" DİYE İSYAN ETTİ 

Öte yandan, Zonguldak Gazipaşa Caddesi'nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine emekli bir vatandaşın protestosu damga vurdu. Yerel Pusula gazetesinin haberine göre, tören alanına gelen vatandaş, AKP'li milletvekillerine ulaşmak istedi.  İsmi öğrenilemeyen vatandaş alanda "Nerede o AKP Milletvekilleri, onlar yüzünden karnımız aç geziyoruz" diyerek tepki gösterdi. Ancak polislerin müdahale ettiği vatandaş tören alanından çıkarıldı.

Editör: Yadigar Hanım