Koronavirüs salgını nedeniyle okulların 16 Mart Pazartesi gününden itibaren 2 hafta süreyle tatil ilan edilmesi sonrasında bu hafta içerisinde yeni gelişmelerinde yaşanması bekleniyor. Alınacak tedbirler kapsamında 30 Mart Pazartesi de dahil olmak üzere okullarda tatilin uzaması gündeme gelecek gibi duruyor. Peki 30 Mart Pazartesi okullar tatil olacak mı?

Ülkemizde kornavirüs vaka sayısının artmasıyla veliler bir kez daha telaşlanmaya başladı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada okulların 16 Mart tarihinden itibaren 1 hafta süreyle tatil ilan edildiği ifade edilmişti. Şimdi akıllardaki tek soru ise vakaların artması sonrasında okullarda tatilin uzatılıp uzatılmayacağı oldu.

30 MART PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son açıklamasında tatilin 30 Mart tarihine kadar uzatıldığı, ilk haftanın ara tatil diğer haftanın da ücretsiz olarak sunulan uzaktan öğrenme sistemiyle geçeceğini ifade etti.

Mevcut karar neticesinde 6 Nisan tarihinde başlayacak olan ikinci ara tatilinde 30 Mart ile birleştirilmesi gündemde. Bununla beraber 30 Mart Pazartesi gününden başlayarak okulların ikinci ara tatilin son günü olan 13 Nisan Pazartesi gününe kadar tatil ilan edilmesi beklenmekte.

Editör: TE Bilişim