Jean Jacques Rousseau’nun ünlü eseri itirafnameyi gençlik yıllarımda okumuştum.
Son günlerde seçim sathı mailinde yaşananlar bana itirafnameyi ister istemez hatırlattı

Bildiğiniz gibi bu mahalli seçimlerde de 24 Haziran genel seçimlerinde olduğu gibi siyasi partiler ittifaklar kurarak gidiyorlar
İttifaklar aynen 24 Haziran seçimlerindeki gibi(Ak Parti-MHP) ve (CHP-İyi Parti-dolaylı Saadet Partisi) ittifakları şeklinde oluşmuşken süreç içinde HDP çok stratejik bir hamle ile seçimin kaderi üzerinde hayati önemde bir karara imza attı

On bir büyük Ege-Akdeniz-Marmara ilinde aday çıkarmayıp demokratik güçleri (!) destekleyeceklerini açıkladılar. Daha sonra peyderpey bir o kadar Batı ilinde de il ve ilçe adaylarını çekip demokratik güçleri (!) buralarda da destekleyeceklerini deklâre ettiler.

HDP eş başkanı Sezai Temelli bu konuyu gayet net bir şekilde Tv kanallarında dillendirip “ Kürdistan’da biz kazanacağız, Batı illerinde de Ak Parti ve MHP'yi kaybettireceğiz şeklinde dillendirmesine rağmen CHP-İYİ Parti bloğu bu konuda ısrarla Millet ittifakı CHP-İYİ Parti arasında imzalanmış ve tescil edilmiştir Millet ittifakının bu iki partinin ve kısmi Saadet Partisinin işbirliği dışında başka partilerle işbirliği yoktur şeklinde açıklamalar yapıyordu.

En son HDP eş başkanı Sezai Temelli partisinin Hakkari mitinginde Batı illerinde CHP-İYİ Parti lehine aday çıkarmadıklarını ve bazı Batı il ve ilçelerinde çıkardıkları adayları yine CHP-İYİ Parti bloğuna destek için çektiklerini açıklarken hayati önemi haiz bir açıklama daha yaptı” Bu gibi illerin bazılarında Belediye Meclisi üyelikleri üzerinde müşterek çalışmalar yaptık”.


HDP'nin bu kararı düşünceleri doğrultusunda sandığa yansıtılırsa bu seçim büyük sürprizlere gebe olabilir.

AK Parti çok değil 4 sene önce ABD ting tanglarında Henri Barkey-Devid Philips tarafından hazırlanan Türkiye Cumhuriyeti devletini eli kanlı terör örgütü PKK ile pazarlığa zorlayan AÇILIM. politikalarını uygularken , Megri-Megri nağmelerinde sarhoş olup Habur rezaletini yaşatırken, Oslo,Dolmabahçe,Yassıada Öcalan protokollerini görüşürken PKK'nın siyasi ayağı görünümündeki HDP böyle bir AKP'yi kendilerine çok yakın görüyordu.

Ayni dönemlerde AKP'nin ABD'nin yaramaz çocuğu FETÖ örgütü tarafından da kuşatıldığını yurtsever Türk Subay ve üst rütbeli generallerinin de CİA istihbaratı ve sanal delilleriyle ERGENEKON-BALYOZ adı altında operasyonlarla zindanlarda çürütüldüğünü bir kenara yine not düşelim.

İşte o şartlarda öyle bir AKP HDP ye FETÖ ye çok sempatik geliyordu

Dünya ve Türkiye konjonktürü ani ve çok hızlı gelişti sınırlarımız ötesinde ARAP BAHARI denen kirli Amerikan oyunu içte 17-25 Aralık olayları MİT DARBESİ OPERASYONU-ve nihayet direkt ABD patentli Amerika'nın piyonu 15 TEMMUZ FETÖ DARBE TEŞEBBÜSÜ içte ve dışta siyaseti yeniden dizayn etti.

O zamana kadar uygulanan bu AÇILIM VE CEMAATE DEVLETİN NEREDEYSE TÜM ERKLERİNİ TESLİM ETME POLİTİKALARINI şiddetle eleştiren Türk Milli Güçleri Başta sayın Devlet Bahçeli devletin içinde bulunduğu vahim durumda çok sert bir şekilde eleştirdikleri hükümeti , AK Partiyi, ve Tayyip beyi çok ciddi bir şekilde içinde bulunduğu sarmaldan çıkarabilmek için destekleyerek tehlikenin büyüklüğü karşısında birlikteliğin şart olduğunu ve uygulanan AÇILIM ve CEMAAT politikalarının sonlandırılması konusunda ikna edip uzlaştılar.

15 TEMMUZ sonrası hükümet politikalarında ve özellikle Tayyip beyin politikalarında AÇILIMIN yerini Türk devletinin varlığını bekasını devam ettirebilmek için yalnız sınırlarımız içinde değil sınırlarımız ötesinde de AFRİNDE SURİYEDE KUZEY IRAKTA ŞAHİNLEŞEN terör örgütünle pazarlık yerine onları son teröriste kadar yok etmeyi amaçlayan bir politika hakim oldu.

Önemli bir konuyu not etmeden geçmeyelim
AKP'nin HDP ile sarmaş dolaş olduğu tüm dönemlerde yapılan tüm seçimlerde HDP seçimlere tüm illerde tek başına girip oyunu belli etme politikası uyguladı.
Yani hiç bir seçimde o çok iyi anlaştığı AKP'yi desteklemek uğruna HDP BATIDA ADAY ÇIKARMAYIP AKP Yİ DESTEKLEYECEKTİR DEMEDİ.

OYSA ŞİMDİ ÇOK NET VE AÇIK BİR ŞEKİLDE OYLARININ ÇOK YÜKSEK OLDUĞU BATI VE AKDENİZ İLLERİNDE ADAY ÇIKARMAYIP ADAYLARINI ÇEKEREK CHP-İYİ PARTİ BLOĞUNU DESTEKLEDİKLERİNİ AÇIKLIYORLAR.

%18 lere yakın oy aldıkları merkez ilçelerden birini AKDENİZ’İ kazandıkları MERSİN’DE HDP'nin aday çıkarmaması ve üstüne üstlük MERSİN’de İYİ PARTİ-CHP ittifakı yapılamamışken İYİ Parti seçime kuvvetli bir aday mevcut başkan Burhanettin Kocamazla girecekken HDP nin ayni gün on bir ilde aday çıkarmayıp DEMOKRATİK GÜÇLERİ(!) destekleyeceğini açıkladığı gün sayın Burhanettin Kocamaz’ın adaylık başvurusunun 17,25 te yapılıp devre dışı bırakılmasının faturasını bağırıp çağırıp MHP'ye kesme çabaları olayın gerçek manipülasyonunun üstünü örtme gayretinden başka bir şey değildi .

Yapılmak istenen HDP'nin talebi doğrultusunda iYİ partinin adayı sayın Kocamazın çekilip MHP-AKP adayı Hamit Tuna'nın karşısında CHP adayının tek bırakılıp CHP-İYİ-HDP oylarının CHP adayında toplanmasıydı ve bu yapıldı.

İYİ Parti bu manevra ile aday çıkaramayınca DP den eski bakan Ayfer Yılmaz aday yapıldı ki bu tam bir göstermelik organizasyon oldu.

Ayfer Yılmaz’ın aldığı oyu görünce 31 Mart gecesi yazdıklarımın haklılığını anlayacağınıza eminim.

Seçimin kaderini HDP'nin tayin edeceğini hep birlikte göreceğiz.

Yazımızın başlığı İTİRAFNAME idi.

Baştan CHP-İYİ bloğu HDP desteğini işbirliğini sürekli reddedip belge gösterin dediler

HDP eş başkanı Sezai Temelli Batıda bazı şehirlerde listeleri beraber yaptık deyince İstanbul Denizli İzmir Antalya Adana -Mersin Belediye meclislerinde HDP ilçe başkanları netleşince tavırlar değişti ve dün konuştuğum bir büyük Ege ilçesinin önemli bir CHP yetkilisi oyları sayarken CHP'nin şu kadar İYİ Partinin bu kadar HDP'nin bu kadar oyu var şu kadar eder %10 fire verse yine seçimi rahat kazanırız derken İTİRAFNAME birden aklıma düştü!

Eğer HDP genel merkezi tabanına gerçekten %80 hakimse MHP nin elindeki ADANA-MERSİN CHP ye geçer AKP'nin elindeki ANTALYA CHP ye geçer İZMİR zaten CHP ANKARA da HDP oyu çok etkili değil ama MANSUR YAVAŞ FAKTÖRÜ burun farkı ile CHP yi öne çıkarıyor.

İSTANBUL DA HDP'nin büyük oy potansiyeli İmamoğlunu Binali Yıldırımla eşit şansa götürüyor . Kıl payı bir yarış olabilir.

BURSA da da yarış burun farkıyla bitecek.

MANİSA da HDP oyu İYİ partiye yetmiyor yarışı MHP adayı CENGİZ ERGÜN kazanacak

BALIKESİR ve DENİZLİ de AK PARTİ-İYİ PARTİ yarışı yine kıl payı bitebilir.

ESKİŞEHİR de bir sürpriz olabilir benim çok takdir ettiğim sayın Büyükerşen kaybedebilir

KOCAELİ-TRAKYA İLLERİ-ÇANAKKALE DEĞİŞMEZ

MUĞLADA CHP NİN SANCISI BAĞIMSIZ ADAYLAR BEHÇET SAATÇİ VE MEHMET KOCADON

UNUTMADAN YAZALIM BU SEÇİMİN 1 değil 3 anahtarı var

Biri HDP'nin MİLLET İTTİFAKI LEHİNE YARIŞTAN ÇEKİLMESİ

İkincisi BOZULAN EKONOMİ YANAN MUTFAK TENCERELERİN BOŞ KALMASI

Üçüncüsü HALKIN BERAT ALBAYRAK TEPKİSİ MALİYENİN BAŞINDA DAMADI GÖRMEK İSTEMEMESİ

AKP-MHP bloğu seçimi kaybederse bu üç faktör yüzünden kaybedecek