AKP’liler son yıllarda kendilerinden başka kimseyi vatansever görmemeye başladılar. Bir tek onlar ülkeyi seviyor ve ülke yararına işler yapıyor. Diğerleri ya hain, ya bozguncu ya da birilerinin işbirlikçisi!. Hiçbir eleştiriyi asla kabul etmiyorlar.

Elbette bu kabul edilemez. Ben şuna inanıyorum ki, bu ülkenin insanlarının hepsi (Çok azı hariç) vatanlarını severler, ülkelerinin zenginleşmesini, çağdaş, modern ve demokrasiyi özümsemiş devletler ligine girmesini ister.

TÜİK, 3. Çeyrek büyüme oranını açıkladı. TÜİK’e göre Türkiye ekonomisi bu çeyrekte 6.7 büyümüş. Onun için de ekonomi, hukuk ve demokrasi alanında reformlar(!) yapılacakmış.

Keşke diyorum. İnşallah daha önceki: “Büyümede ÇİN’i bile solladık” sallamalarına benzemez. İnşallah bu büyüme gerçektir. İstemeyenin iki gözü kör olsun.

TÜİK’e güven pek de güvenilir değil. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını gördükçe bu millet aklını oynatıyor.

Büyüme: İSTİHDAM demektir.

İstihdam: ÜRETİM demektir.

Üretim: İŞGÜCÜ demektir, ENERJİ tüketimi demektir.

İşgücü: İşsizliğin azalması demektir.

Bu salgın süresince, bacaların az tüttüğü, çarkların daha yavaş döndüğü, kısmi çalışmanın yapıldığı bir dönemde: 6.7 büyümek büyük bir başarı ve gururdur.

Salgın döneminde işverenler şikayetçi, işçiler şikayetçi bir manzara varken; 6.7 büyümek şeytana bile pabucu ters giydirmektir. Umarız büyüyen, Pinokyo’nun burnu değildir.

Büyüyen ekonomi de:

Zamlar olur mu?

Bu kadar pahalılık olur mu?

Enflasyon başını alır gider mi?

Artan dövizler Merkez Bankasını eksi rezerve getirir mi?

İŞKUR’ların önü, işsizler ordusuyla dolar taşar mı?

Soruları çoğaltmak olası!. Ama gerek yok.

Bütçesi:270 milyar Euro fazla veren salak Almanya ancak: yüzde 0.3 büyümüş. Bir bile değil. Bütçesi 500 milyar Dolar borçlu Türkiye yüzde 6.7 büyümüş. Kutlamak gerek!.

Elbette biz Devletimizin güzide kuruluşlarına inanmak ve güvenmek durumundayız. Ama bizim buradan hiç de öyle gözükmüyor. İşte bize acayip gelen de bu yanı.

Yılbaşı geliyor. İşçi, memur ve emekliye zam sürecine girilecek. Ispanağın: 5-8,marulun: 4-6, en yenmeyecek zeytinin: 18-25, yağsız küflü peynirin bile: 30 TL/kg olduğu bir Türkiye’de TÜİK Kasım ayı enflasyonunu kaç çıkaracak? Az çıkmalı ki, zam düşük olsun, maliyeye aşırı yük binmesin.

Büyüme, büyük olduğuna göre enflasyonda küçük olur. Matematik de, ticaret de, ekonomi de bu, böyledir.

Sakın ola yeni yıl için maaş artışında fazla ümit ve hayale kapılmayın.

“Ustam bilir kolayını, atar nişadırı alır kalayını.”

Kalkınmış, refahı yakalamış, her eve kebap, ejder meyvesi, muz, sucuk girmesi dileğimle.