İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı yükleyicisi Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında dini nikâhla 'evlendirdiği' ve mahkumun cinsel tacize maruz kaldığı kızı HKG'nin yaşadıkları ile ortaya çıkan ses kayıtları Türkiye'nin yayılmasına neden oldu.

Skandalla ilgili soruşturmada Gümüşel ve Kadir İstekli tutuklanırken, iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesi, mağdur HKG'yi suçlayan ve istismarcıların aklanmaya çalışıldığı skandal bir habere imza attı. 

taciz1

6 yaşındaki taciz mağduru kızın rızası olduğunu ima etti

"Şimdi soru sorma sırası bizde! Düğün fotoğrafındaki HKG 'tacizcisi' ile neden bu kadar samimi?" Yazısıyla yayımlanan haberde, kurbanın ismi ve fotoğrafları sansürsüz olarak paylaşıldı. 6 yaşındaki kızını 'evlendiren' Yusuf Ziya Gümüşel ve HKG'nin eski Kadir İstekli'ye iftira atıldığı öne giden haberde, "Henüz eşi 6 yanında evlendiği elindeki Kadir İstekli de baba Yusuf Ziya Gümüşel ile birlikte adalete teslim olarak, üzerine atılımı iftirayı göğüsleyip hapset girilen" ifadelerine yer verildi.

Yine mağduru oynadı:"Fotoğraf karelerine bakmak bile, iftirayı ortaya koyar" 

Mağdur HKG'nin düğün sırasında da 'çocuk' olduğunu görmezden gelen Yeni Akit, skandal haberinde, "Yusuz Ziya Gümüşel Hocaefendi, yaşadığı tüm süreç "Allah'a sığınıyorum. Bir gün gerçekler elbet ortaya çıkacak" cümleleri ile metanetle karşılanırken, etkisinde kalan kullanıcıları kışkırtması ile kocasına, babasına ve onlar aracılığıyla tüm Müslümanlara iftira atılmasına sebep olan HKG'nin çektiği fotoğraf karelerine bakmak bile, iftirayı ortaya koyar" dedi.

Editör: Merve Kankan