7 işçinin hayatını kaybettiği Hendek patlamasında 6'ncı duruşma görülecek.

Sakarya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma öncesi açıklama yapılması bekleniyor.

 Sakarya’nın Hendek ilçesindeki Büyük Coşkunlar Havai Fişek fabrikasında 7 işçinin yaşamını yitirdiği, 128 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin açılan davanın 6'ıncı duruşması bugün Sakarya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Bugünkü duruşmada savcılığın esas hakkındaki mütalaasını sunması bekleniyor. Davada; 5’i tutuklu 7 sanık hakkında 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası isteniyor. Duruşma öncesi açıklama yapılması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki Büyük Coşkunlar Havai Fişek fabrikasında 3 Temmuz 2021 tarihinde bir patlama meydana gelmiş ve 7 işçi hayatını kaybetmişti.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında; Hendek Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınan sorumlu müdür Asiye A, ustabaşı Erşan Ö. ve Hasan Ali V. ile iş güvenliği uzmanı Aslı B, 7 Temmuz'da tutuklanmıştı. Soruşturmanın genişletilmesiyle fabrika sahipleri Yaşar C. ve Ali Rıza Ergenç C. de gözaltına alınmış ve Yaşar C, tutuklanmıştı.

9 Temmuz'da ise havai fişek fabrikasına ait patlayıcıların Adapazarı ilçesi Taşkısığı mevkisinde kontrollü imha amacıyla kamyondan indirildiği sırada ikinci bir patlama yaşanmış ve 3 asker şehit olmuştu. 8 jandarma personeli ile kamyon şoförü yaralanmıştı.

Yapılan incelemelerde patlamada sabotaj izine rastlanmazken fabrika sahibi Yaşar C., davanın 2'inci duruşmasında yaptığı savunmada 'sabotaj' olduğunu iddia etmişti. Fabrikanın ruhsatı iptal edilmişti.

Davanın ilerleyen duruşmalarında sorumlu müdür Asiye A. ve ustabaşı Erşan Ö'nün "yurt dışı çıkış yasağı" şeklindeki adli kontrolle tahliyesine karar verilmişti.

Sakarya . Ağır Ceza Mahkemesi

Editör: TE Bilişim