İstanbul'a bağlı Şile'de yıllardır süren su problemi çözülemezken, su tankeri ile yurttaşlara su dağıtılması günlerdir konuşuluyor.

İstanbul'da su kesintisi yaşandığı iddia edilen bir eve giren A Haber muhabiri ise bir vatandaşla röportaj gerçekleştirdi. Muhabirin anons yaptığı sırada bir ayrıntı ise kafaları karıştırdı.

A Haber muhabirinin İstanbul'da 90'lı yıllardaki gibi su kesintisi yaşandığını anons yaptığı sırada çamaşır makinesinin çalışması dikkat çekti. Suyun olmadığı bir evde çamaşır makinesinin nasıl çalıştığı anlaşılamadı.

Söz konusu olay, sosyal medyada da gündem oldu.

Bir kısım kullanıcı A Haber'in yıllardır çözülemeyen bir sorunu siyasi propagandaya dönüştürdüğünü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni hedef aldığını belirtirken, bir kısım kullanıcı ise röportajı yapan kadının tankerden su almak için kuyruğa girdiğine dair görüntüleri paylaşarak, evde suyun olmadığını savundu.

İBB AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan, konuyla ilgili olarak İBB'de bir açıklama yaptı.

İBB'nin açıklamasında, Şile İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin 1994 yılında günlük 11 bin metreküp kapasite ile inşa edildiği ve tesisin yıllardır bu kapasiteyle hizmet vermeye devam ettiği kaydedildi.

Şilenin nüfusunun sadece son 13 yılda yüzde 48 artarak 25 binden 37 bine çıktığı belirtilen açıklamada, "Bir turizm bölgesi olan ilçede hafta sonu günübirlik nüfus 1 milyona ulaşıyor. Bu nedenle yaz aylarında özellikle de pazar günleri Şile ilçesinin üst kotlarında su basıncı sorunu yaşanıyor" denildi.

İBB, bağlı kuruluşlarından İSKİ Genel Müdürlüğü’nün bu soruna acil bir çözüm bulmak için çalışmalarını sürdürdüğü aktarılan açıklamada, "Su basıncı sorunu en kısa sürede çözüme kavuşturulacak. İSKİ ayrıca, kalıcı çözüm için 2018 yılında ihalesi yapılan ilave 20 bin metreküp/günlük arıtma tesisi inşaatını hızlandırdı. Yatırım bu yıl sonunda tamamlanarak devreye alınacak" ifadeleri kullanıldı.