ABD’deki Dünya Bankası’nda Asya Direktörü olarak çalışan ve emekli olan Korhan Berzeg memleleti Balıkesir’in Gönen ilçesinde yürüyüşe çıktı ve bir daha dönmedi. Ailesi, kendisinden haber alamayınca telaşlanıp polis, jandarma ve arama ekiplerine bilgilendirme yaptı. Tam 28 gündür aranan 83 yaşındaki emekli Korhan Berzeg’den hala haber alınamadı.

Emekli olduktan sonra ailesi ile birlikte İstanbul’a yerleşen Berzeg, memleketi Balıkesir’in Gönen ilçesine ziyarete gitti. Ziyaret esnasında, 17 Haziran gününde yürüyüş yapmak için sokağa çıktı ve bir daha geri dönmedi. Ailesinin kayıp ihbarı ardından bölgede arama çalışmaları başlatıldı. Çalışmalara; Bursa Jandarma Arama-Kurtarma (JAK), Ankara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Balıkesir Jandarma Komando Timleri, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Özel Harekat ekipleri ile UMKE, AKUT, GÖNDAK ve SAR ekipleri katıldı.

Arama çalışmaları esnasında herhangi bir ize rastlanmaması şüphe uyandırdı. 70 kişilik ekibin sürdürdüğü çalışmalarda, 22 kırsal mahalle, 10 kuyu, 60 metruk bina, ormanlık alanlar, patika yollar, bataklıklar, çeltik tarlaları ve Gönen Çayı'nın çevresi tarandı. Tüm ihbarların değerlendirildiğini belirten yetkililer, arama çalışmalarının büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi. Öte yandan Gönen Cumhuriyet Savcılığı'nca başlatılan soruşturma sürüyor.

korhan berzeg 2

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı