Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen 2014/75025-50403 sayılı soruşturmalar ve bağlantılı olarak Türkiye genelinde bu soruşturma kapsamında Tanık/Müşteki/Bilgi Alması yapılan şahısların ifade beyanları incelendiğinde çarpıcı ifadelere rastlandı.

İŞTE BU İFADELERDEN DERLEDİĞİMİZ EN ÇARPICI KISIMLAR

AMERİKA FETÖ CEMAATİNİ KULLANARAK TÜRK CUMHURİYETLERİ VE İSLAM COĞRAFYASINI KONTROL ALTINA ALMIŞ

Burada önemli olan husus, Amerika’nın girmek ve hegemonyası altına almak istediği Türki Cumhuriyetleri ve İslam coğrafyasını çok kolay bir şekilde kontrol altına almasına imkan sağlamasıdır. Amerika bu sayede kendisine yeni bir kapı aralamış olduğunu F. Gülen’in kendi ağzından duymuşluğum vardır. Cemaat kadroları öncelikle gittikleri ülkede Amerikan büyükelçiliğini ziyaret ederek biat tabir edilen yeminle göreve başlıyorlardı, akabinde bu cemaate ait bu okullarda CIA görevlilerinin de öğretmen olarak çalıştığını biliyorum. Amerika’da Ortadoğu masası ve Türkiye masasında Yahudi görevliler vardır. F.Gülen’in bu masalar tarafında birçok kez sorgulandığını kendisi bana anlatmıştır hatta Usame Bin Ladin sorusunu bile sorduklarını anlattığını hatırlıyorum. Amerika hangi ülkeyi terör örgütü ilan edecekse F. Gülen’i çağırarak deklare etmesini istiyordu.”

İSTİHBARİ TÜM BİLGİLER DEVLETİN KURUMLARINDAN ÖNCE GÜLEN VE ÜST AKILLARINA AKTARILIYORDU

“Yıllar yılı bu ülkedeki yapılanmaların stratejik planlamaları bu yapının kademelerinde ve üst akıl tarafından yapılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün üzerine dinleme merkezi kuranlar, Yargıtay’ın çatısına cihazlar koyanlar, Başbakanın ofisine böcekleri koyanlar, herkesi dinleyenler herkesi fişleyenler, herkesi kameraya çekenler bunlardır ve bunların sıradan bir teknolojiyle ve sıradan bir stratejiyle çalıştığını düşünmemeliyiz.”

“Devletin istihbarat birimleri kendi kurumlarından önce tüm bilgileri F. Gülen’e ve onun üst akıllarına ulaştırıyorlardı. Bu birimlerde istihdam edilmiş cemaat kadroları devlet adına hizmet etmekten ziyade F. Gülen’in elemanları olarak çalışırlardı.”

Habererk/Lokman HAPPANİ/ KİLİS

Editör: TE Bilişim