Şu artık bir gerçek ki, “Söz gümüş ise susmak altındır” sözünü rafa kaldırdık. Her konuşmamız içte ve dışta batmaya başladı. Konuştukça düzeltme yerine berbatlaştırıyoruz. Dost değil karşıt çoğaltıyoruz.

Elbette ABD’nin güney sınırımızda yaptıkları da, vize uygulaması da kabul edilecek ve onaylanacak bir durum da eylem de değil. Terörü devlet terörü haline getirdiler. Kalleş ABD, her zaman ki hin ve hainliğini yapıyor. Bu konuda devletimizin ve hükümetimizin elbette yanında olacağız.

Ama çözüm illa ki, medya ve kamuoyu önünde esip-gürlemek mi olmalı?

Bir atasözümüz, “Tekeden süt çıkarmak” derken bir başkası, “Zülfü yâre dokunmadan yâr zülfüne dokunmak” der. Elbette bu değerli sözler, öylesine söylenmiş sözler değildir.

Medyada dolaşan haberlere göre, Türkiye’nin ve AKP genel başkanının sıkıntısı; ABD’de tutuklu olan Rıza Zarrab’ın İTİRAFÇI olması. Bütün korku ve endişe bu imiş! İddia ve söylentiler bu yönde. CHP’nin iddiası da öyle…Bizim korkulacak Allah’a şükür neyimiz var ki?

Bu sertleşmeler, esip-gürlemeler hanemize ne olarak yazılıyor? Başarı mı, başarısızlık mı? Ne getiriyor ne götürüyor? Hesabı yapılıyor mu?

Dolar, Euro, altın fiyatları neden fırladı? 3.55’lerde dolaşan dolar aniden neden 3.65 ve 3.72’leri gördü? Bu artış ekonomimize nasıl yansıdı?

ABD’nin vize uygulamasının ardında, ne PYD, YPG ne de konsoloslukta tutulan sıradan vatandaşın takası!

Dünya ticareti hangi para üzerinden yapılmakta? Genelde dolar üzerinden değil mi?

Türkiye S-400 korunma sistemini ne üzerinden aldığını açıkladı; TL ve RUBLE değil mi?

Bunda ne var mı dediniz?

ABD’nin dünya egemenliğini sürdürdüğü iki büyük gücü ve kozu var. Birincisi sattığı SİLAHLARI ikincisi dünya ticaretinde tek olan DOLAR’ı.

Siz ticaretinizi dolar varken, Ruble ve TL üzerinden yaparsanız: ABD bundan işkillenmez mi, kıllanmaz mı? İşte olan da budur.

ABD, bunun intikamını, Fetöcü Metin Topuz’un tutuklanmasını bahane ederek” Vize Cezasını” kesti. Başka türlü deseydi, uluslararası skandal olurdu.

Sırada İran ve Almanya’da var. ABD bunu hep yapar.

Irak’ı kimyasal silah üretiyor gerekçesiyle perişan etmedi mi? Nerede kimyasal silahlar?

Yakın zamanda Bavyera eyaleti, bağımsızlık istiyorum derse, Belçika bölünürse, Korsika ayaklanırsa şaşmayın. AB’yi neden kurdunuz, EURO neden karşıma çıktı? Bütün bunların ince bir hesabı var.

ABD’de bütün bunları yaptıranda, ABD’de büyük bir ekonomik güç olan Rotschild ailesidir.

Bu şer kaynağına karşı, esip-gürleyerek değil, “tekeden süt çıkarma” tekniğiyle yaklaşılmalı ve en az kayıpla işin üstesinden gelinmelidir. Liderler ve hükümetler gelip geçicidir. Kalıcı olan asil Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti devletidir.

Esmekle, gürlemekle belki egolar tatmin olur. Ama açtığı yaralar yıllarca sürebilir. Irak ve Saddam, Kaddafi ve Libya örneği taptaze karşımızda dururken!

Esen kalınız.