ABD'deki  Maine eyaletinde büyük bir silahlı saldırı olayı yaşandı.İlk incelemelere göre en az 22 ölü ve çok sayıda yaralı  olduğu açıklandı.

Ölümcül toplu silahlı saldırıların ardından Schemengees Bar & Grille Restaurant'a giden Lincoln Caddesi'ni kapattı.

Haber kuruluşları ölü sayısının 22'den fazla olduğunu bildirirken, yüzlerce polis Lewiston şehrinde ve Maine eyaletinin çevre bölgelerinde bir bar ve bowling salonundaki toplu silahlı saldırılarla bağlantılı olan kişiyi arıyor.

Yetkililer çok sayıda yaralının olduğunu söyledi ancak rakam vermekten kaçındı.

Eyalet ve yerel polis, yarı otomatik tüfek gibi görünen bir silahı kullanan bir adamın fotoğraflarını daha önce Facebook'ta yayınladıktan sonra, 40 yaşındaki Robert R. Card'ı davayla ilgilenen kişi olarak tanımladı. Çarşamba günkü suç mahalli fotoğraflarından birinde, kahverengi kapüşonlu ve kot pantolonlu, sakallı bir adam silahı ateşleme pozisyonunda tutuyordu.

Saldırgan eski bir asker çıktı

Çeşitli medya kuruluşları, Maine kolluk kuvvetleri bülteninde Card'ın eğitimli bir ateşli silah eğitmeni ve ABD Ordusu yedek subayı olarak tanımlandığını ve yakın zamanda sesler duymak da dahil olmak üzere zihinsel sağlık sorunları yaşadığını bildirdiğini bildirdi. Ayrıca Ulusal Muhafız üssüne ateş açmakla tehdit ettiği de belirtildi.

Editör: Habererk Com