Amerikan siyasetinde kritik bir öneme sahip olan Pennsylvania’da senatörlük koltuğu için Cumhuriyetçilerin adayı olan Dr. Mehmet Öz hafta içinde rakibi John Fetterman ile canlı yayında karşı karşıya geldi.

Canlı yayında bir süre önce inme geçiren Fetterman’ın tutuk konuşması ve Dr. Öz’ün televizyon kariyeri dolayısıyla sergilediği etkili performansı anketlere yansıdı. ABD medyası, canlı yayındaki tartışmadan önce Dr. Öz’ün anketlerde geriye düştüğü yönünde haberler yayınlarken, ibrenin son dönemde tersine döndüğüne dikkat çekti.

Senatoda koltuk kapma yarışı devam ederken Wick Insights tarafından yapılan bir anket Dr. Öz’ün Fetterman’ın önüne geçtiği belirtildi. Anket sonuçlarına göre katılımcıların oylarının yüzde 47.6’sı Dr. Öz’e giderken Fetterman ise oyların yüzde 45.9’unu aldı. Katılımcıların yüzde 3.6’sı başka bir adaya oy vereceğini duyururken yüzde 2.9’unun ise kararsız olduğu belirtildi.

Kararsızların bir seçim yapması istenmesi durumunda ise katılımcıların yüzde 64.4’ü Öz’ü destekleyeceklerini açıklarken geriye kalan yüzde 35.6’sı ise Fetterman’a oy vereceklerini duyurdu.

Öte yandan canlı yayındaki münazara sonrasında Insider Advantage tarafından yapılan ankette de oyların yüzde 47.5’i Dr. Öz’e gitmiş, yüzde 44.8’i ise Fetterman’a gitmişti.

Editör: Yadigar Hanım