Syasi partiler seçim çalışmalarına hızla devam ederken, merakla beklenen 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı hala açıklanmadı. 6'yı masa adayını seçimden hemen önce açıklamıştı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise 6'lı masada 'cumhurbaşkanı adayı' konusunda müzakere edilmediğini belirterek, geçen seçimde Abdullah Gül'ün adaylığını teklif ettiğini söyledi.

TV 5'te Mehmet Yılmaz'ın programına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, cumhurbaşkanı adayı konusunda sorulan soruya, Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığının 'garipsemeyeceğini' vurgulayarak, "Abdullah Bey'in öyle bir intiba doğuracak adımlar atması bence menfi değil müspettir. Abdullah Bey'in bir tecrübesi var" cevabını  verdi.

6'lı masara cumhurbaşkanı adayı olacak isim üzerinde hiç müzakere yapılmadığını dile getiren Karamollaoğlu, "Geçen sefer Abdullah Bey'in adaylığını ben teklif etmiştim kabul görmüştü ama o zamanki şartlar altında önceden cumhurbaşkanı adayı olduğunu ilan edenler başta Meral Hanım olmak üzere bir ittifak sağlanamadı. Sağlansaydı o da seçilir miydi seçilmez miydi ayrı bir konu. Bugün Abdullah Bey'in öyle bir intiba doğuracak adımlar atması bence menfi değil müspettir. Düşünülebilir. Olur ya da olmaz ama şuan için kesin bir fikir ifade etmek doğru değil. Ama Abdullah Bey'in bir tecrübesi var. Aynı zamanda buradaki tavrı da net. Geçen sefer "aday olabilirim ittifak olursa" demişti. O da gündeme gelebilir, ben bunu garipsemem"

Editör: Yadigar Hanım