Radyo Televizyon Üst Kurulu’na ait olan ve içerisinde Polis Şahitleri Aileleri Derneği’nin de bulunduğu RTÜK’e ait Seyhan İlçesi Çınarlı Mahallesi’ndeki arsa Ankara’da gerçekleşen ihale ile satışa çıkmıştı.

 BİR MEDİKAL FİRMASI SATIN ALDI

İhale 9 Mart’ta (dün) Ankara’da kapalı zarf usulü ile gerçekleşti. Kamuoyuna ihale sonucu resmi olarak duyurulmasa da ulaşan bilgilere göre ihaleyi bir medikal firması kazandı.

27 milyon lira bedelle satışa çıkarken Çınarlı Mahallesi 391 ada, 215 parsel üzerindeki 3 bin 365 metrekare arsayı alan medikal şirketinin, yine arsaya yakın noktada hastanesi bulunan bir şirket olduğu ifade ediliyor.

ŞEHİTLER ANITI DA SATILDI

Eski TRT binasının bulunduğu RTÜK arsası içerisinde yer alan Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri ve Malülleri Derneği’nin bulunduğu arsada üzerinde Adanalı olan ve şehit düşen Polislerin isimlerinin yazılı olduğu bir anıt, Atatürk büstü ve Türk Devletlerine ait bayraklar yer alıyor.

Şehitlik Anıtı ve Şehit Aileleri Derneği olan bir arazi  rant uğruna satıp, evlatları mağdur edildi.

27 milyon 167 bin 833 TL bedelle satılan 3 bin 365 metrekare arsa Adana’nın merkez Seyhan İlçesi sınırlarında bulunuyor.

Büyük bölümü yeşil alan olan arsada TRT Bölge Müdürlüğü hizmet veriyordu. TRT Bölge Müdürlüğü’nün Mersin’e geçmesinin ardından Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilen arsa içinde çok katlı yapılaşma yok. Cadde üzerinde kalan tek yapılaşmamış alan olması nedeniyle kent kamuoyu yapılaşmaya açılmasına karşı çıkıyor.

ÜMİT ÖZDAĞ SORU SORDU YOL GÖSTERDİ

Ayyıldız Hareki lideri Ümit Özdağ Adana gezisi sırasında anıtı ziyaret etti. Kendisine Adana Milletvekili İsmail Koncuk eşlik etti.

Ayyıldız Hareki lideri Ümit Özdağ anıtı inceleyerek bilgi aldı.

Özdağ inceleme sonrası yaptığı açıklamada “Buradan yetkilere sesleniyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 27 milyon Liraya ihtiyacı yoktur. Ama Adana'nın evlatları Türk milletinin evlatları,  Şehit düşmüş polislerin isimlerinin yazılı olduğu bir anıt var arkamızda.  Önünde şanlı bayrağımız,  Türk devletinin bayraklarının asılı olduğunu görüyoruz. Az ilerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir büstü var.

Bu alanın bu şekilde muhafaza edilerek Adanalıların hizmetine sunulması gerekirken,  bunun bir Göz Hastanesine satıldığını duyuyoruz. 

Bu satışı iptal edin ve bu yeşil alanı bu Şehitler Anıtı'nı Adanalılar için muhafaza edin.”dedi.

“MEDİKAL ŞİKKETİNE SESLENİYORUM”

 Ayyıldız Hareki lideri Ümit Özdağ şöyle devam etti “Bu araziyi satın alan medikal şirketine ve buradan yetkililerine seslenmek istiyorum. Bakın arkadaşlar,  buraya hastanenizi yapmak için önce bu anı tutmak zorundasınız, önündeki Ayyıldız’ı yıkmak zorundasın,  bu bayrakların indirmek zorundasınız,  bu büstü yıkmak zorundasın.

Bunu gerçekten yapmak istiyor musunuz?  Yoksa hastanemizi aynı parayı Adana'nın bir başka yerinde de arazisi satın alıp belki daha büyük, muhafaza ederseniz daha fazla sevaba girmiş olursunuz”