SAHTE EVRAK OLUŞTURDU

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre; şüpheli Nahide Ö.Ş., yalnızca talimat dosyalarına bilirkişi görevlendirmesi yaparak sarf kararları yazmakla kalmadı, olmayan talimat dosyaları da oluşturdu. Kendi bilgisayarında oluşturduğu, taşradan gelmiş gibi gösterilen sahte talimat evraklarını UYAP’a yükleyen Nahide Ö.Ş., bu dosyalarda da yine anlaştığı bilirkişileri görevlendirilmiş gösterip sarf kararları yazmaya devam etti. Bu şekilde yazılan sarf kararları ile 5 şebeke üyesi, yalnızca 2016’da 1 milyon liradan fazla vurgun yaptı.

Dolandırıcılığı taşradan gelen bir talimat evrakına yapılan bilirkişi görevlendirmesindeki sarf kararı ele verdi. Taşra mahkemesindeki zabıt kâtiplerinden biri, UYAP üzerinden kendilerine iade edilen talimat evrakı içerisine sarf kararı yazıldığını görünce, dosyada bilirkişi görevlendirilmesi yapıldığını fark etti. Ancak dosyada yalnızca bir şüphelinin ifadesinin alınması talimatı vardı. Buna karşın bilirkişi görevlendirmesi ve ödeme yapıldığını fark eden zabıt kâtibi, durumu mahkeme hâkimine bildirdi. Mahkeme hâkimi de savcılığı arayarak durumu bildirdi.

BİR KİŞİ FİRAR ETTİ

Bunun üzerine savcılık, Ankara Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dosyaları incelemeye aldı. İlk incelemede en az 25 dosyada aynı isimlerin, vekâleten görevli yazı işleri müdürü Nahide Ö.Ş. tarafından bilirkişi olarak atanıp, yapılmış gösterilen işlerin karşılığından daha yüksek bedellerle ödeme aldıklarını tespit etti. Harekete geçen Ankara Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcılığı, Nahide Ö.Ş. ile 4 bilirkişi hakkında gözaltı kararı verdi. Nahide Ö.Ş.’nin de olduğu şüphelilerden 4’ü gözaltına alınırken, bir isim firar etti.

"PSİKOLOJİK RAHATSIZIM" DEDİ

Vurgunun miktarı ise dosyalardaki incelemenin tamamlanmasıyla ortaya çıkacak. Nahide Ö.Ş. ilk sorgusunda kendini “Psikolojik rahatsızlığım var” diye savundu.