Sahnede yaptığı bir espri nedeniyle hedef gösterilen şarkıcı Gülşen adliyeye sevk edildi. Gülşen, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak ”Üzgünüm incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım, bulacağım” dedi.

Ünlü popçu Gülşen, İstanbul'daki bir mekanda sahne almıştı. Gülşen, konserinin ilerleyen dakikalarında "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi sapıklığı oradan geliyor" ifadelerini kullanmıştı. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Başsavcılık, şarkıcı Gülşen'in konser verdiği sırada sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği bu sözlerden dolayı TCK'nin 216. maddesi kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatılmasına karar verdi.

Başsavcılıkça, şarkıcı Gülşen'in kolluk görevlilerince mevcutlu bir şekilde Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edilmesi talimatı da verildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Bir şarkıcının, konserinde imam hatip liselerimizi itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kendisini kınıyoruz. Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez. Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır.

Ömer Çelik (Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü)

Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir.

SEDAT PEKER DE TWEET ATTI

Peker, Ensar Vakfı'nda yaşanan tecavüzler sonrası, "Bir kereden bir şey olmaz." diyen eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazaoğlu ile ”Küçüğün rızası varsa sorun olmaz.” diyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın sözlerini hatırlattı ve “O gün bu sözlere tepki gösterseydiniz Gülşen’e gösterdiğiniz tepkinin daha bir anlamı olurdu.” dedi.

GÜLŞEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ünlü şarkıcı Gülşen'in İstanbul'daki konseri sırasında imam hatip liselilere yönelik söylemlerinden dolayı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı. Gelen bilgilere göre Gülşen Bayraktar Çolakoğlu  adliyeye sevk edildi.
 

Editör: Gökçe Sevim