Turizm sezonu yaklşırken, otellere yerleştirilen depremzedelerin otelleri boşaltması istendi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıcı etkiye neden olan depremlerden sonra otellere ve tatil bölgelerindeki yazlıklara yerleştirilen depremzedeler yine ortada kaldı. Yaklaşık 34 gündür afetzedeleri misafir eden otel sahipleri turizm sezonu için hazırlıklara başladıklrını gerekçe göstererek, otelleri boşaltması istendi.

Bazı otel sahiplerinin talebi sonrası AFAD, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya bölgelerindeki otellerde kalan depremzedelere “31 Mart ve 15 Nisan’a kadar otellerden ve yazlık evlerden ayrılın” dedi.

Kendi imkânları ile ev tutup gidemeyenler için ise Balıkesir ve Çanakkale’de yurt ve kamuya ait tesislerde kalabilecekleri bildirildi. AFAD yetkilileri Balıkesir ve Çanakkale’ye gitmek istemeyen bazı yurttaşlara ise “Deprem bölgesine gitmek istiyorsanız otobüs biletinizi alıp gönderelim” teklifinde bulundu.

Gittikleri bölgelerde hayatlarını kurmaya çalışan depremzedeler ise çocuklarını okula yazdırdıkları için en azından eğitim yılının sonuna kadar burada kalmak zorunda olduklarını belirterek, "Yeniden bilmediğimiz bir yere gidip yeniden mi hayat kuracağız? Devletimizden kalıcı çözüm istiyoruz. Kendi şehrimizde konteynerde yaşamak için destek bekliyoruz. Yoksa, o ilden bu ile sürüklenmek istemiyoruz. Biz göçebe miyiz?" diye tepki gösterdi. 

Editör: Yadigar Hanım