Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM, yurda bugün giriş yapacak yağışlı hava dalgası ile ilgili uyarılarda bulundu. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile küresel tahmin sistemlerinin verilerine göre Türkiye, yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisine giriyor. AKOM tarafından uyarıları yapılan yağmur yüklü kütleler sabah saatlerinden itibaren Meteoroloji radarında görünmeye başladı. İstanbul’un batısı ve Trakya’ya kuzeyden giriş yapacak olan kütlelerin yoğun yağış bırakacağı ve sağanak yağışın hafta boyunca aralıklarla süreceği tahmin ediliyor. 

AFAD UYARI MESAJI YAYINLADI

AFAD, kuvvetli yağış tahmini öncesinde İstanbul’daki vatandaşları mesajla uyardı. AFAD'ın İstanbul'un ciddi şekilde etkileneceğini vurguladığı mesajında, “İstanbul’da gün boyu çok kuvvetli yağış bekleniyor Sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olun" denildi.

YAĞIŞLA BİRLİKTE SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre ise ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Batı Karadeniz (Sinop hariç) ile İzmir, Manisa, Uşak, Kütahya ve Eskişehir çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

Yağışların; Marmara'nın doğusu ve Tekirdağ çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı, Çanakkale'nin doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Editör: Yadigar Hanım