İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden AĞAÇ A.Ş. yönetimi, emekçiler tarafından protesto ediliyor. 

Saraçhane'de toplanarak eylem gerçekleştiren Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası (BTO-SEN) mensubu çalışanlar, 'sarı sendikaya' geçmeyi reddettiklerini, açlık sınırının altındaki maaşlarında iyileştirmeye gidilmesini istediklerini ve bu nedenlerle çeşitli baskılarla karşı karşıya olduklarını dile getiriyor.

130 işçinin eylemine farklı sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılım sağlıyor.

AĞAÇ A.Ş. 23 HAZİRAN'DAN SONRA İYİ PARTİ'YE TESLİM EDİLDİ

31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinin ardından Millet İttifakı'na geçen İBB'de yeni yönetimin göreve başlamasının ardından yapılan ilk atamalardan biri de AĞAÇ A.Ş.'ye oldu. 2019 yılının Eylül ayında Genel Müdürlük görevi, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas'ın eşi olan Ali Sukas'a verildi. Eski Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Sukas'ın İyi Parti ile ittifakın bedeli olarak göreve getirildiği iddiası uzun süre konuşuldu.

2022 yılının Ocak ayında da Öz Orman-İş Sendikası tarafından protesto edilen AĞAÇ A.Ş.'ye dair CHP'li İmamoğlu'nun hiçbir adım atılmaması, CHP-İyi Parti ilişkisi ile açıklanırken emekçilerin 28 Şubat'ta olduğu gibi ikna odalarına alındığı ve sarı sendikaya geçmeye zorlandıkları iddiası hala açıklığa kavuşturulmayı bekliyor.

Editör: TE Bilişim