İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu'nun muhtemelen 'başkanlık sistemi' referandumundan sonra çekilen görüntülerinde CHP'yi eleştirme gerekçesiyle "tek parti" dönemini hedef aldığı görüldü. Ağıralioğlu, CHP'lilerin anayasa değişikliğine karşı eleştirilerini "Bu tek parti döneminin marazasıdır" sözleriyle eleştiriyor.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, partisinin CHP ile ittifak ortaklığını zora sokacak ifadeler kullandığı görüntüleri ortaya çıktı.

Yavuz Ağıralioğlu'nun CHP hakkında sarf ettiği sözleri sosyal medyada konuşulurken tıpkı gerici çevreler gibi "tek parti" dönemini hedef alması tepki çekti.

Ağıralioğlu'nun görüntülerde Kılıçdaroğlu'nun siyaset anlayışını ve CHP'nin geleneğini eleştiriyor.

Anayasa değişikliğine ilişkin CHP'lilerin eleştirilerinin klasikleştiğini savunan Ağıralioğlu, şöyle dedi:

"CHP’nin bürokrasiye hakim hale getirdiği bir psikoloji var. Oda şu; iktidar olabilirsiniz, milletin reyiyle de iktidar olabilirsiniz ama devletin kurumsal yapısıyla ilgilenmeyin, siz para işleriyle ilgilenin. Ne zaman bu devletin kurumsal yapısını milletin lehine değiştirme iradesini ortaya koyarsın o zaman ya darbe olur ya da birisi seni uyarır."

Ağıralioğlu konuşmasının devamında, “Referandumun sonucunu söylüyorum. Referandum, 'Hükümet kimse, devlet odur.' dedi." şeklindeki ifadeleri dikkat çekti.