Ahmet Hakan “Rüyalarıma giren” soru diyerek İYİ Parti'den ihraç edilen Ümit Özdağ’a bir soru yöneltti.

Hakan “Diyorsunuz ki milliyetçi bir partiyiz. Biz milliyetçi olarak çıktık. Meral hanım ufkunu açmak istiyor, Bahadır Erdem gibi insanları partiye alarak daha geniş bir yelpaze oluşturmak istiyor. Siz diyorsunuz ki “biz milliyetçi bir partiyiz bu adamların partide ne işi var” diyorsunuz burada bir sorunum yok mu? Nasıl iktidara geleceksiniz.?”dedi.

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ ise soruya şöyle cevap verdi “Şimdi birincisi tüm dünyada milliyetçilik yükseliyor.Türkiye'de milliyetçilik yükseliyor. Türk milliyetçiliği bugün Türkiye'nin içine düşmüş olduğu ağır krizden tek çıkış yolu başka bir yol yok.

Türk milliyetçiliğinin önderliğinde vatanseverlerin bir araya geldiği ve ta başta ortaya koyduğumuz AKP ve CHP arasında sıkışmamak üzerinden yola devam etmemiz gerektiğini biliyorum. Evet bunun için tabii çok ciddi bir oya ihtiyacımız var.

Bunun için bütün vatanseverlerin sağdan ve soldan oylarına talip olmalıyız ve onları da parti almalıyız ama, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş ilkelerinin ile sorunlu olanları İYİ Parti'nin yönetici kadrolarına taşırken, Türk milliyetçilerinin mücadeleleri yıllardan beri ortada olan sayın İsmail Koncuk gibi sayın Feridun Bahşi gibi sadece meclisteki isimlerden bahsediyorum, dışarıda da bu parti'nin kuruluşunda yanında olan mesela İsmail Türk gibi, bir tarafa atıp tasfiye ediyorsa o zaman burada mesele sadece büyük büyüme meselesi değildir.” dedi.

"ANAYASA TASLAĞI MAHREMİYET İLKESİYLE OLUR MU?"

CNN TÜRK ekranlarına katılan Ümit Özdağ'ın gündeminde "4 parti anayasa çalıştı" iddiası vardı. 4 partinin anayasa taslağını mahremiyet ilkesiyle hazırladığını söyledi. "Gizli örgüt mü kuruyorsunuz? Anayasa taslağı mahremiyet ilkesiyle olur mu?" dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu iddia etmesinin ardındandan İYİ Parti'den ihraç edilen Ümit Özdağ CNN TÜRK ekranlarına konuk oldu. İYİ Parti'nin, parti üyelerine danışmadan anayasa taslağı için masaya oturduğunu öne sürdü.

Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le ilgili kırgınlığını dile getirdi.

İŞTE O PROGRAM

Editör: TE Bilişim