Ateş, Şık'ı etiketleyerek, “Ahmet Şık dokunulmazlık zırhına sığınıp Sezgin Baran Korkmaz’ın omzundan bana ateş açma” demiş, “İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ile tanışıklığımı öğrenince bana, Bakan Bey’le siyaseten uzlaşamadığını fakat tavrını çok beğendiğini söylemedin mi? Beş dakikalığına bile olsa Sayın Soylu ile bir araya gelme arzunu dile getirdin mi, getirmedin mi? SBK’nın medya ve siyasetteki beslemeleri hazır olun, daha çok şey konuşacağız. Elbette, başkaları gibi iftira atmadan, kumpas kurmadan…” söylemişti.

AHMET ŞIK’TAN VEYİS ATEŞ'E CEVAP

Ahmet Şık, Sezgin Baran Korkmaz’la ses kaydını yayımladığı ve "Montajlama yöntemiyle oluşturulduğu açıktır" diyen Veyis Ateş’e Twitter üzerinden yanıt verdi.

Ahmet Şık 'Hakikat kendini kolay ele vermez' ifadelerini kullandığı paylaşımında bir açıklama linki paylaştı.

Ahmet Şık Twitlonger’de yayınladığı yazıda İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ile tanışmak ve görüşmek istediğini doğrulayarak “Şimdi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile seni aracı kılarak görüşmek istediğimi söylemişsin ki tartışmaların odağına yerleştiğin günden bu yana söylediğin tek doğru bu olsa gerek. Ama bu doğruyu da “Bakan Bey ile siyaseten uzlaşamadığını fakat tavrını çok beğendiğini söylemedin mi?” diyerek kendince kullanışlı hale getirmek istemişsin.
Manipüle ettiğin doğruyu da açıklayayım ki boşluk kalmasın. Süleyman Soylu’nun istifa ettiğini açıkladığı gece ve sonrasında yaşananlara dair yazdığım yazı için görüşmek istediğim ve aranızdaki yakınlığını bildiğim için seni arayıp talebimi sana ilettiğim doğrudur.
Devamı da şöyle oldu. Beni arayıp Soylu’nun görüşmek istemediğini söyleyince ben de “Madem görüş vermiyor, yazıya baksın yanlış bir şey yazmak istemiyorum” dedim. Yalan doğru bilemem ama bana cevaben, yazının içeriğinin yanlış olmadığının Soylu tarafından teyit edildiğini söyleyince ben de yazıyı yayınladım.”
dedi.

Editör: TE Bilişim