Ramazan ayında, iftar ve sahur öğünlerinde tüketilen besinlerin önemi büyüktür. Sahurda alınan gıdaların hem tok tutucu hem de susuzluk hissini minimuma indirici özellikte olması gerekmektedir. Diyetisyen Deniz Berksoy, Ramazan’ın dokuzuncu gününde, gün boyunca susatmayacak yiyeceklerle ilgili önemli bilgiler paylaştı. İşte Berksoy’un önerdiği, sahurda tüketebileceğiniz susuzluk hissi vermeyen besinler:

Sahur Öğününde Tüketilebilecek Besinler:

Salatalık: Yüksek lif içeriğiyle dikkat çeker ve %95 su içeriğiyle susuzluğu önlemede etkilidir. Potasyum, demir, kalsiyum, fosfor ve magnezyum gibi mineraller açısından zengindir.

Domates: Likopen açısından zengin olan domates, yüksek su içeriğiyle susuzluk hissini azaltır. Ayrıca cilt sağlığı için de faydalıdır.

Yumurta: Yüksek kaliteli protein içerir ve gün boyu iştah kontrolüne yardımcı olur. Tuz eklenmeden tüketildiğinde susuzluk hissi yaratmaz.

Elma: C vitamini açısından zengin olan elma, bağışıklık sistemini güçlendirir ve susuzluk hissine karşı etkilidir.

Ceviz: Omega-3 yağ asitleri ve A vitamini bakımından zengin olan ceviz, cilt sağlığını destekler ve susuzluk hissini azaltır.

Tüp Bebek Tedavilerinde Yeni Bir Gelişme Tüp Bebek Tedavilerinde Yeni Bir Gelişme

Kivi: C vitamini kaynağı olan kivi, yüksek su oranı ve düşük sodyum içeriğiyle susuzluk hissini engeller.

Turunçgiller: Portakal, mandalina, limon ve greyfurt gibi turunçgiller, su içeriği yüksek meyvelerdir ve susuzluk hissini azaltırlar.

Avokado: Yüksek protein ve lif içeriğiyle tok tutar ve susuzluk hissini engeller.

Yulaf ezmesi ve süt: Glisemik indeksi düşük, sodyum oranı düşük, lif kaynağı yüksek olan yulaf, kan şekerini dengeleyici etkisiyle tok tutar. Yulaf ezmesi süt ile birlikte tüketildiğinde sıvı dengesine katkıda bulunarak susama ihtiyacını azaltacaktır. Süt ve yulaf protein içeriği ile tokluk hissini korumaya yardımcı olur.

Bu besinler, sahurda tüketildiğinde, oruç süresince hem enerji seviyesini korumaya hem de susuzluk hissini minimuma indirmeye yardımcı olacaktır. T24 haberine göre, Diyetisyen Deniz Berksoy’un önerileri bu yönde.

Kaynak: Haber Merkezi