Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bazı büyükelçilerde yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ etti.
Büyükülçiliklere yapılan görevlendirmelerde en fazla dikkat çeken atama Madrid Büyükelçiliğine oldu. Ailesine ait Ankara Güven Hastanesi’nde İcra Kurulu Başkanı olan Nüket Küçükel Ezberci Madrid Büyükelçiliği'ne getirildi.

Ezberci ayrıca Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyeliği görevinde de bulundu. TFF’nin ilk kadın yöneticisi olan Ezberci, geçen yıl da Türkiye Futbol Federasyonu’nun başkanvekili olmuştu. 

NÜKHET KÜÇÜKEL EZBERCİ KİMDİR?

1969 Bremen doğumlu ve aslen Elazığlı olan Nüket Küçükel Ezberci, 1986 yılında TED Ankara Kolejini bitirmesini müteakip, Harlaxton College’ın, (Grantham/İngiltere) ardından Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde Lisans eğitimini tamamlamıştır.

1992 yılında T.C. Dışişleri Bakanlığının Meslek Memuru sınavlarını kazanmış; bu çerçevede 1994 – 1997 yılları arasında Essen Başkonsolosluğunda İkinci Katip, 1997- 1999 yılları arasında T.C. Kudüs Başkonsolosluğunda Konsolos, 2001 – 2005 yılları arasında Madrid Büyükelçiliğinde Başkatip olarak görev yapmıştır.

2005 2007 yıllarında da Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinde Siyasi Şube Müdürlüğü görevini deruhte eden Küçükel Ezberci, 2007 yılının sonunda aile şirketi olan Güven Hastanesi’ne geçmiştir.

2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyeliğine getirildi. Son olarak Madrid Büyükelçiliğine atanan Nüket Küçükel Ezberci, evli ve üç çocuk annesidir.

DİĞER ATAMALAR

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği görevi Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Genel Müdürü Tanju Bilgiç'e verilirken, 2015'te Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı olarak göreve başlayan, 2019'dan bugüne Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Şubat 2022'den bu yana Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yapan Doç. Dr. Mücahit Küçükyılmaz, Türkiye'nin Cezayir Büyükelçiliğine getirildi. Paris Büyükelçiliğine Türkiye'nin Bratislava Büyükelçisi Yunus Demirer, Varşova Büyükelçiliğine Rauf Alp Denktaş, Asuncion Büyükelçiliğine Yavuz Kül, Fas Büyükelçiliğine Mustafa İlker Kılıç, Kiev Büyükelçiliğine Mustafa Levent Bilgen, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) Nezdindeki Daimi Temsilciliğe Güvenlik İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Nevzat Uyanık, Madrid Büyükelçiliğine de Nüket Küçükel Ezberci görevlendirildi.

Editör: Yadigar Hanım