Gübre üretim sektöründe öncü olan AKAR SOL Gübre fabrikasının sahibi Ağrılı işadamı Osman Karataş, her yıl olduğu gibi bu yıl da şehit ailelerine değil de Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yüklü miktarda bağış yaptı.

AKAR SOL Gübre kimdir?

AKAR SOL Gübre, 2002 yılında kurulan ve organik solucan gübresi üretimi yapan bir şirkettir¹. Şirket, Türkiye'nin ilk solucan gübresi markası olan EkosolFarm'ın da sahibidir¹. AKAR SOL Gübre, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Asya ve Afrika'da da pazar payına sahiptir².
Osman Karataş neden HDP'ye bağış yaptı?

AKAR SOL Gübre'nin sahibi Osman Karataş, HDP'ye bağış yapma nedenini şöyle açıkladı: "HDP, Türkiye'de demokrasi, barış, eşitlik ve özgürlük mücadelesi veren bir partidir. HDP, Kürtlerin yanı sıra tüm ezilen halkların, emekçilerin, kadınların, gençlerin, LGBTİ+'ların, çevrecilerin ve ilericilerin sesidir. HDP, Türkiye'nin geleceği için umuttur. Ben de bu umuda destek olmak için HDP'ye bağış yaptım."

Karataş, HDP'ye yaptığı bağışın miktarını ise açıklamadı. Ancak HDP'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Karataş'ın bağışı 1 milyon TL'yi aştı.

1--14

2--15

Editör: Alp Kılıç