Ak Parti cenahında ABD’ye bir serzeniş var.

Joe Biden‘in ABD başkanı seçildiğinden beri daha da artan bir sıkıntı ortada.

Ak Partililerin de artık ABD’den umudu kalmamış olacak ki gerek yandaş TV kanallarında gerek gazetelerinde gerekse artık parti yöneticilerinde bir ABD karşıtlığı seslendiriliyor, dillendiriliyor.

Ak Parti’nin nasıl kurulduğu Abdurrahman Dilipak, Erol Mütercimler ve Ali Bulaç‘ın parti kurulduktan yaklaşık 10 yıl sonra yaptıkları itiraflarla gün yüzüne çıktı.

Bu itiraflar açık kaynaklarda var.

Bu ikisi İslamcı diğeri zamanın profesyoneli yazara göre Ak Parti bir Amerikan projesi olarak Büyük Ortadoğu Projesi’ni uygulamak için kurdurulmuş proje parti olarak kurdurulmuş ve iktidara getirilmişti.

Ak Parti iktidara getirildikten sonra sürekli ABD ekseninde, ABD çıkarlarının öncelikli koruyucusu oldu.

Daha kurulur kurulmaz Ak Parti başkanına “Yahudi üstün hizmet ve cesaret madalyası” verildi.

Ak Parti başkanı bir ABD emperyalist projesi olan, içinde Türkiye’nin bölünmesi, göç yolu ile Türkiye’nin işgali de olan BOP eş başkanı olduğunu TV kanallarında tam 35 kez tekrarladı.

Ak Parti iktidarında Türk devleti tarihinde ilk defa bir Türk devletinin başkanı ABD askerlerine dua etti, Türk devletini kuran askerlere ise “İki ayyaş" diye hitap etti.

Ak Parti iktidarında ABD isteklerine dönük olarak Türk devletinin tabelalarından T.C ibaresi silinmiş, Türk çocuklarının akıl bali olduklarında gururla okuduklarını söyledikleri “Andımız”ı uygulamadan kaldırıldı.

Ak Parti, ortalama bir Türk vatandaşının tahminle bir ABD CIA teşkilatı olduğunu anladığı FETÖ ile 11 yıl ortaklık yaptı.

Ak Parti-FETÖ ortaklığı ABD’de pişirildiği bilinen, Türk ordusuna kumpas davaları olan Ergenekon, Balyoz, casusluk davalarını beraber kotardı. Ak Parti başkanı, kumpas davalarının savcısı olduğunu söyledi. (Davanın diğer savcısı ABD’de kaçak)

Ak Parti iktidarında Kıbrıs’ta, Kıbrıs’ın Rumlar tarafından bir zaman içinde yutulması projesi olan “Annan Planı” Kıbrıs Türküne baskı ile kabul ettirildi. Kıbrıs Türkünün kahramanı Rauf Denktaş Ankara’dan kovuldu.

Ak Parti iktidarında Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’de Türkmen varlığı neredeyse bitirildi.

Ak Parti iktidarında bir Türk devletinin başkanı Türklüğü ayaklarının altına aldığını söyledi.

Ak Parti’yi Türkiye’de kurduran, iktidara getiren ABD artık Ak Parti’yi iktidarda istemiyor.

Herhalde Ak Partililerin anlayamadığı şey “İnsanlar kullandıklarını düşündükleri insanlara saygı duymazlar”

Bu söz istendiği kadar o yana bu yana çekilebilir, istendiği gibi anlaşılabilir.

Ama Ak Parti’nin ABD’nin gözünde kullanılmış bir mendil (en hafif tabiri ile) olduğu anlaşılıyor.

Çünkü artık taze ve yeni kullanılacaklar var.

Ve kullanılmaya o kadar teşneler ki.

Önce birinin genel başkanı bir kasetle sahanın dışına atıldı. Devamında bir Atatürkçü parti olan CHP de Atatürkçüler tasfiye edildi. Garip bir yola girdi.

Toplumumuz Ak Partiyi dindar bir parti zannettiği gibi CHP’yi de bir Atatürkçü parti zannediyor.

Halbuki kritik zamanlarda yetkili yöneticilerinin açıklamalarını, davranışları incelemeye alınsa Atatürkçü çizgiyle tezat yaşadıkları net olarak ortaya çıkacak.

İYİ Parti Türk milliyetçilerine kurdurulup, Türk milliyetçilerinin tasfiye edildiği, üst yönetimine FETÖ ile ilişkili kişilerin getirildiği oportünist bir yapıya dönüştürüldü ve yeni kullanım alanına eklemlendirildi.

HDP, DEVA, Gelecek Partileri, sihirbazın melon şapkasının içindeki zaman zaman çıkaracağı yedek kuşlar gibi kurduruldu, kullanım aparatı olarak takım çantasının içinde duruyorlar.

ABD haklı aslında, Ak Parti yaşlandı, eve genç kuma getirmek istemesi tam da doğulu ve İslami bir davranış şekli değil mi?

Sizi o koltuklara getirenler artık sizi istemiyor.

Bu kadar basit…