Yeniçağ’dan Ümit Karadağ’ın haberine göre; İstanbul Fatih’te ofisi bulunan Alibaba Academy’nin Tiktok hesabından paylaştığı bir video tartışmalara neden oldu.

Videoda Arif isimli Afgan uyruklu şahıs, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleştiğini, bu süreçte Alibaba Academy’nin kendisine nasıl yardımcı olduğunu anlattı.

Alibaba Academy görüntüleri Tiktok’ta “Türkiye’de yabancı uyruklu öğrencimizi sınavsız tıp fakültesi kazandırdık” notuyla paylaştı.

Tepkilerin gelmesinin ardından video silindi.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ: BÖYLE BİR ŞEY MÜMKÜN DEĞİL

Konuyla ilgili Yeniçağ, Dicle Üniversitesi yetkilileri ile görüştü. “Dicle Üniversitesi yerli veya yabancı öğrenciler için herhangi bir şirketle çalışmıyor” diyen yetkililer, “Alımların tamamı da puan usulüyle yapılıyor. Böyle bir şey mümkün değil. Bu öğrenciler bize lise diplomalarıyla başvuru yapabiliyorlar. Aynı şekilde de tıp, diş hekimliği ve eczacılık fakültesinde de YÖS puanlarıyla yerleştirmeler yapılıyor. Türk üniversitelerinden alınan puanlar oluyor. Sınavsız tıp fakültesi mümkün değil. Şirket müşteri kazanmaya mı çalışıyor ne yapıyor ama üniversitemizde böyle bir şey yok” diye açıklama yaptı.

ALİBABA: VİDEODA ANLATILANLAR DOĞRU

Dicle Üniversitesi’nin videodaki iddiaları reddetmesinin ardından Yeniçağ bu kez Alibaba Academy ile iletişime geçti. “Sadece lise diploması yeterli oluyor” diyen Alibaba Academy’deki yetkililer “Çünkü onlar yıllık harç bedeli ödüyor. Liseden mezun olduğu puan yeterli oluyor yabancı öğrenciler için. Ayrıca bir sınava girmiyor. Videodaki kişi doğru, ne anlatıysa doğru… Sınavsız tıp fakültesine yerleşti. Üniversite kabul etti. Böyle bir şey mümkün” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim